anadoluverumelimedya.com

Tecavüz mağdurunun ailesi: Ensar’ı savunan Bakan’ın desteğini istemiyoruz

Bostancı’da gece evine giden 18 yaşındaki E.F.B.’ye ölüm tehdidiyle tecavüz eden tutuklu sanık Cengiz Ay’ın yargılanmasına başlandı.

Reklam alanı

ENSAR SAVUNUCUSU BAKAN’I İSTEMEDİLER

 

Bostancı’da 24 Ocak gecesi ölüm tehdidiyle tecavüze uğrayan E.F.B’nin ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’nun davaya müdahil olma talebine, Ensar Vakfı’na verdiği destek nedeniyle karşı çıktı. Ailenin avukatı Nuray Ünal, “Bakanlık bu davanın mağduru değil suçlusu konumunda” dedi. Diğer avukat Bolaç da, “Bir kereden bir şey olmaz” diyen Bakanlığın davaya katılmasını istemediklerini söyledi.

Cumhuriyet‘ten Hilal Köse‘nin haberine göre, ailenin avukatı Nuray Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun olayın mağduru değil, suçlusu olduğunu belirterek, “Müvekkilim hakkında, gece sokakta olmasıyla ilgili yorumlar yapıldı. Bakanlık çıkıp ‘benim vatandaşım 7-24 benim güvenliğim altındadır’ demedi. Aksine, iktidar, ‘mini etekli, gece sokağa çıkan, alkol alan kadınlar’ şeklinde nitelemelerle, ciddi tehdit unsuru oluşturmuş, bu suçların yaşanmasını körüklemiştir” diye konuştu.

Avukat Efkan Bolaç da “Çocuk tecavüzünün ardından ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen Bakanlığın katılmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

Mahkeme ise 6284 sayılı yasa gereği Bakanlığın katılma talebini kabul etti.

sol

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.