anadoluverumelimedya.com

CHP heyeti Yüksekova’ya alınmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki 10 kişilik heyet, inceleme yapmak üzere Hakkari’ye geldi. CHP Genel Başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Mehmet Gökdağ, Erdin Bircan ile PM Üyesi Alper Keten, sabah saatlerinde Hakkari-Yüksekova yol ayırımındaki Yeniköprü Jandarma Karakolu’na geçerek askeri yetkililerle kısa bir görüşme yaptı.

Reklam alanı

İHA’nın haberine göre, ardından heyet adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Van’da çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, bugün de Yüksekova’ya gitmek istediklerini, fakat güvenlik gerekçesiyle ilçeye alınmadıklarını söyledi. Budak, “Hakkari Valisi’nin talimatıyla Yüksekova’ya güvenlik gerekçesiyle geçemiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bir daha ziyaret edeceğiz. Askerlerle görüştük, Yüksekova’daki durumu kısmen aldık. Birazdan Vali Beyle de bir sohbet edeceğiz. Durumu yerinde tespit edeceğiz” dedi.

‘YÜZDE 10-15 CİVARINDA SIKINTI KALDI’
Yeniköprü Jandarma Karakolu’nda askerlerle diyaloglarına da değinen Budak, “Yüksekova’da yüzde 10 ila 15 civarında sıkıntı kaldığını söylediler. En geç üç beş güne kadar sıkıntıların ortadan kaldırılacağını ve zamanlama olarak bir hafta sonra gelseydik içeri girebileceğimizi söylediler” diye konuştu.

Heyet, temasları kapsamında Hakkari Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra CHP il binasına geçti. Heyet öğleden sonra Hakkari Belediyesi’ni ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret edecek.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.