anadoluverumelimedya.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı: Akp önce içindeki Işıdlileri temizlesin

İzmir’de Nisan başında gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve IŞİD’le bağlantılı oldukları iddia edilen 15 kişiden dördünün resmi kayıtlı AKP üyesi olduğu öne sürülmüştü.

Reklam alanı

Ulusal basına da yansıyan haberlere göre operasyondan sonra tutuklanan B.A.’nın Konak AKP Teşkilatı, R.O.’nun Buca AKP Teşkilatı, H.A.’nın Konak AKP Teşkilatı’na ve serbest bırakılan S.Y’nin de Buca AKP Teşkilatı’na kayıtlı oldukları iddia edilmiş, söz konusu kişilere ait olduğu öne sürülen üyelik kayıtları da yayınlanmıştı.

Yine benzer bir şekilde Temmuz 2015’de yapılan bir başka IŞİD operasyonunda  İzmir Menemen’de yakalanarak tutuklanan  F.Ş ile E.Ç’nin de AKP’nin İzmir Menemen üyesi olduklarının tespit edildiği iddia edilmişti.

CANKURTARAN: “DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN AKP’YE SIZMIŞ OLABİLİRLER”

İddialarla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “AKP yöneticileri söylemlerinde sürekli muhalefeti illegal gruplarla ilişkilendirmeye çalışıyor. Hatta geçenlerde internette fenomen olan Fuat Avni adlı kullanıcı, partimizi yasadışı bir grupla ilişkilendirmek için talimat verildiği, kirli planlar yapıldığını ileri sürmüştü. Ancak sağa sola iftira atanlar ya kendi içlerindeki IŞİD örgütlenmesinin farkında değiller ya da göz yumuyorlar. Bir yıl içerisinde IŞİD’le bağlantılı olarak yakalanan altı kişinin de AKP üyesi olması sıradan bir olay değil. AKP özellikle belli illerdeki teşkilatlarını gözden geçirmeli. IŞİD, Nusra gibi cihadçı terör örgütlerinin yandaşları dikkat çekmemek için AKP’ye sızmış olabilir. AKP, bir an önce bunları tespit ederek içinde yuvalanmaya çalışan IŞİD’lileri temizlemeli” dedi.

CANKURTARAN: “KİLİS’E ROKET DÜŞMÜYOR, IŞİD BOMBALIYOR”

Cankurtaran, son dönemlerde Kilis’e Suriye tarafından atılan roketlerin düşmesiyle ilgili olarak da “Kilis’e roket düşmüyor, IŞİD bombalıyor” dedi.

Cankurtaran, “Halep’in kuzeyinde Türkiye sınırındaki bölgelerde son dönemlerde Türkiye destekli ÖSO grupları ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar var. ÖSO grupları ilerler gibi oldu ancak IŞİD’in saldırısı ile aldıkları yerleri de kaybettiler. Bu süreçte IŞİD, ÖSO gruplarına destek verdiği gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik saldırılarını arttırdı. Ancak bu olay sırf aman hükümet kızmasın diye medya tarafından sanki rastgele roket düşüyormuş gibi açıklanıyor. Rastgele bir kere düşer iki kere. Bu saldırılar düzenli bir hal aldı. Adamlar bariz şekilde bir kentimizi hedef alarak vuruyor. AKP hükümetinin hataları nedeniyle artık bir şehrimizde yaşayanlar “başıma roket düşer” korkusu yaşamadan sokağa çıkamaz hale gelecek” diye konuştu.

sol

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.