anadoluverumelimedya.com

Antalya’da 4+4+4 eylemi

Kamuoyunda ‘4+4+4’ olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun, 4’üncü yılında Antalya’da protesto edildi.
Veli-Der Antalya Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Eğitim sistemini çökerttiğine inandıkları 10 maddeyi okuyan Veli-Der Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Nalan Metindir, bu yasa ile okul öncesi eğitimin gözden çıkarıldığını iddia etti. Kız çocuklarının okuldan kopma oranının her geçen yıl arttığını belirten Nalan Metindir, öğrencilerin örgün eğitimden açık liselere yönlendirildiğini söyledi.
Çocukları erken yaşta mesleki eğitime yönlendirmek için meslek orta okullarının açılacağı müjdesinin verildiğini, ancak imam hatip okullarının jet hızıyla arttığını kaydeden Nalan Metindir, şunları söyledi:
“Hedef sözde tekli eğitimdi. Şimdi ikili eğitim adeta dipsiz bir kuyuya dönüştü. Devlet okullarına yatırım yapılmadığı gibi özel okullara teşvikler verildi. ‘Dershaneleri kapatıyoruz’ söylemi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en hızlı özelleştirmesi yapılarak dershaneler temel liselere dönüştürüldü. Yani sadece tabela değiştirildi. Çocuk işçiliğin önü açıldı. Okullar camiye, camiler okula dönüştürüldü. İslamcı dernekler ele ele vererek okullarda faaliyetlerde bulunmaya başladı.”
Eylem, sloganların atılması ve yere serilen beyaz muşambaya boyalı ellerin sürülmesiyle son buldu.
antalyaajans
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.