anadoluverumelimedya.com

Türkiye’den Alman mizahçının yargılanması için resmi başvuru

Türkiye, Alman ZDF televizyonunda yayınlanan “Neo Magazin Royale” adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren bir şiiri okuyan Alman mizahçı Jan Böhmermann’ın yargılanması konusunda resmi başvuruda bulundu.

Reklam alanı

Tagesspiegel gazetesinin haberine göre, Berlin Büyükelçiliği Alman Dışişleri Bakanlığı’na sözlü nota ile durumu iletti. Alman hükümetinin talebi görüşerek, yargılama konusunda izin verip vermeyeceğine karar vereceğini yazan gazete, bunun için Başbakanlık, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek konuyu görüşeceklerine dikkat çekti.

Daha önce NDR’de yayınlanan Extra 3 adlı mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilmesine tepki gösteren Jan Böhmermann, 31 Mart tarihinde kendi programında şiir okuyarak Cumhurbaşkanını ağır bir dille eleştirmişti.

Almanya çapında yirmiyi aşkın kişinin bireysel başvurusu üzerine Mainz Başsavcılığı Böhmermann hakkında Alman ceza kanununun 103.maddesi uyarınca yabancı devlet organları ve yetkililerine hakaretten soruşturma başlatmıştı. Böhmermann’ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. Soruşturmanın davaya dönüşebilmesi için Türkiye’nin resmi olarak suç duyurusunda bulunması gerekiyordu.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.