anadoluverumelimedya.com

Tahir Adıyaman’a Silahlı Saldırı!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden ikamet ettiği köyüne giden bölgenin önde gelen aşiret liderlerinden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, yol kesen teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda yaralanan Adıyaman, bölgeye yakın Ayvalık Jandarma Karakol’una kaldırılarak askeri helikopterle Şırnak’a gönderildi.

Reklam alanı

Edinilen bilgiye göre, Beytüşşebap ilçesinden Ayvalık köyünde bulunan evine aracıyla seyir halinde olan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman’ın aracına Hisarkapı mevkiinde yol kesen bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya Tahir Adıyaman’ın adamlarının karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada yaralanan Adıyaman, Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı’na kaldırılarak askeri helikopterle Şırnak’a gönderildi.

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

PKK’nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos eyleminden hemen sonra Mayıs 1985’te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 10 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK’ya karşı devletin yanında yer alan Jirki aşireti, sürekli olarak teröristler tarafından tehditler alıyordu.

Ertuşilerin bir kolu olan Jirkiler, Hakkari ile Şırnak’ın Uludere ilçesinde söz sahibi olan ve 40 bine yakın oya hükmeden bir aşiret. Jirki isminin Hakkari ve Beytüşşebap yöresinde yaşayan Jiro isimli şahıstan geldiği kabul edilirken, aşiret Şemdinan, Gewdan, mamxuran, Şidan ve Şerefan kolları gibi Hertoşilerin Mendıkan boyuna bağlıdır.

İHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.