anadoluverumelimedya.com

Hükümet’in Dikkatine! Yüksekova’da İşler Göründüğü Gibi Değil!

 YÜKSEKOVA’DA DURUM

Haber şöyle: “HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Yeşildere ve Dize mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.
Belirlenen hedeflerin imha edilmesi için gece başlayan top atışları ise sürüyor.
En yoğun çatışmalar ise Yeşildere ve Dize mahallelerinde yaşanıyor. PKK’lı teröristlerin kurdukları hendek ve bombalı tuzakların bulunduğu bölgelere gece boyunca yapılan top atışları sabah saatlerinde de sürdürüldü. Temizlik harekatı yapmak için zırhlı araçlarla girilen Dize, Kışla, Mezarlık, Orman, Kaniheyder, Cumhuriyet, Göngür ve Esentepe mahallelerinde ise yoğun silah ve çatışma sesleri duyuluyor. Bu arada, birçok mahalleden dumanlar yükseliyor.
Genelkurmay Başkanlığı’nın dünkü açıklamalarına göre, 145 PKK’lının etkisiz hale getirildiği, 219 el yapımı patlayıcının imha edildiği Yüksekova’da, dün Kamışlı karakolundan Onbaşılar köyü civarına top atışlarının yapıldığı görüldü. PKK’lıların bölgeden kaçmalarını önlenmesi için stratejik noktalara yapılan asker ve polis takviyeleri ise sürüyor”Dha).
Haber işte böyle…
Şimdi aşağıdaki haritaya bir bakınız:
Haritada görüldüğü gibi Hakkari, Çukur, Yüksekova ve Şemdinli  PKK terör örgütünün yurt dışı kamplarıyla kuşatılmış durumda, sadece bugün değil ta 1982’den beri durum bu.
Türk Hava Kuvvetlerinin daha dün bombaladığı yerlere bakınız; Hakurk, Basyan, Avaşin ve Zap! Demek ki teröristler bugün bile orada.
Şimdi Yüksekova’da büyük operasyon var, haberi gördünüz. Ama bu operasyon bu şekilde giderse hem uzun sürecek hem güvenlik güçlerinin zayiat riski artacak hem de bu coğrafya kolay kolay teröristlerden temizlenmeyecek çünkü buraya bir terörist akışı var, bu akış kesilmeli!
Teröristlerin bulunduğu yurt dışı yerlere bir bakarsanız, Hakurk’tan itibaren Basyan ve Avaşin hattıyla yine Hakurk’tan itibaren Zagros-Şemdinli-Yüksekova hattıyla Hakkari çevrelenmiştir.
Burada asıl terörist akışını sağlayan Hakurk’tur. Hakurk Barzani bölgesindedir. Hakurk temizlenmeden bu coğrafyada terörist bitmez, yaşadıklarımız bize böyle söylüyor.
Öyleyse Yüksekova’yı temizlemek istiyorsanız, önce Hakurk’u temizlemek gerekir. Yüksekova’da az bir kuvvetle emniyet alınmalı ama asıl kuvvetlerle sınır ötesi harekatla önce bu yerler temizlenmeli, sonra Yüksekova da temizlenir, Hakkari de Çukurca da…

Reklam alanı

Aksi halde acı haberler kapıdadır!

Erdal Sarızeybek

BİLGETÜRK

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.