anadoluverumelimedya.com

Emniyet’ten tüm birimlere talimat: Ensar Vakfı’nı 24 saat koruyun!

Karaman’da yurtta kalan çocuklara taciz ve tecavüz iddialarıyla gündeme gelen ve çalışanları hakkında soruşturma açılan Ensar Vakfı’nın şubeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü emri ile koruma altına alındı.

Reklam alanı

İzmir’de yayımlanan 9 Eylül gazetesinden Serdar Öztürk‘ün haberine göre, Karaman’da çok sayıda çocuğa tecavüze ev sahipliği yapan Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (Kaimder) yurdun dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor. Protestoları engellemek için Ensar Vakfı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 24 saat polis korumasına alındı.

“Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz” diyen Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin TBMM’de AKP milletvekillerince reddedilmesinden sonra, vakıf ile ilgili olarak hükumetin yeni tedbirler aldığı ortaya çıktı.

EMNİYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİ

İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya imzası ile İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürlükleri ile merkez ve dış ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen 1 Nisan 2016 tarih 80560737.17602 (12421) sayılı yazıda Ensar Vakfı’na ait yerlerin sürekli korunması istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 31 Mart 2016 gün ve EBSYS-2016033122144777494 sayılı yazısına atıf yapılarak yayınlanan emirde, aksamaya meydan verilmemesi de istendi. Emniyet Müdür Yardımcısı Çankaya imzalı yazıda ayrıca sosyal medya hesapları ve basın kuruluşları tarafından taciz ve tecavüz olaylarının provokasyona açık şekilde haberleştirildiği de iddia edildi.

 

YAZIDA NELER VAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı üzerine, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya imzasıyla dağıtım yerlerine gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“İlgi sayı yazı ile Ensar Vakfı’na bağlı Karaman ilinde faaliyet gösteren öğrenci yurdunda cinsel istismar iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın basına yansıması neticesinde söz konusu olayın çeşitli sosyal medya hesapları ve basın kuruluşlarınca provokasyona açık şekilde haberleştirildiği, bahse konu vakfın marjinal gruplarca hedef haline getirildiği ve olayın hükümet ve kamu kurumlarına yönelik protesto etkinliklerinde kullanıldığı, yapılan çalışmalarda önümüzdeki süreçte vakıf binalarına yönelik aşırı sol gruplara müzahir şahıslarca taşlama, molotoflama şeklinde saldırılar ile basın açıklaması, yürüyüş, protesto vb. eylemler gerçekleştirilebileceği bildirilmiştir.”

“PERSONELİ ARTIRIN” 

“Konu ile ilgili olarak bilmesi gereken prensibine riayet edilmesini, bilgilerin ilgisiz ve yetkisiz şahıslarla/kurumlarla paylaşılmamasını, ilimizde Konak ilçesi ……….. adresinde de söz konusu vakfın şubesi bulunduğundan aşırı sol gruplara müzahir şahıslarca bu adrese yönelik eylemler yapılabileceği göz önünde bulundurularak personelin uyarılmasını, konunun sıralı amirlerce de takibinin yapılmasını, idareniz dahilinde Ensar Vakfı’na ait şubelerin olması durumunda, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını, herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesini ve olası gelişmelerden müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne İVEDİ olarak bilgi verilmesini arz ve rica ederim.”

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.