anadoluverumelimedya.com

Bilinç Sahibi Hukukçular ve Mhp Kongresi

Geçtiğimiz gün bu sütunların sonunda Ankara’da hakimler var diye yazmıştım. Hakimlerin oluşu sadece Türk milliyetçilere ülkücülere değil tüm Türk milletine de umut verdi mutlu etti. Ancak bu karar böyle kolay çıkmış değil. 12. Sulh Hukuk Mahkemesine yapılan baskıları kaleme almaya çalışsak günler sürer. “Bu kararı verir gerekirse bir saat sonra istifa ederim” sözleri ile baskılara boyun eğmeyen hakime hanım birkaç gün önce iki gün rapor bile aldı.

Reklam alanı

Dahası geçtiğimiz hafta bölge Adalet Mahkemesine terfiyen tayini için kararnamede hazırlandı. 12 Eylül Referandumun da HSYK’yı kontrol altına alan vesayet yıkılınca yerine gelenler “böyle kararname olmaz bunu imzalamam” diyen yürekli hukukçuların sayesinde tayin emri durduruldu.

Hukuken aksi bir karar mahkemeyi şaibe altına alacağı için doğru kararı vermekten çekinmeyen hakime adalete güveni sarsılmış vatandaş olarak kutluyoruz.

Kararın açıklanması ile beraber canım memleketimde hukukçu sayısında patlama var köy kahvelerinden bürokrasi bürolarına kadar bir çok kesim çeşitli yorumlar yaparak MHP kongresinin yaptırılmayacağına dair değişik fikirler öne sürüyor.

Bu konuda daha önce Refah Partisi ile ilgili içtihak kararı olduğu için aksi mümkün değildir. Yargı aşamasında en küçük açıkları kapatabilmek için çok ciddi çalışmalar yapıldığını ve devam ettiğini belirtmeliyim. Kamuoyu pek bilmez ama hukuki mücadeleyi sürdürenler arasında Emekli Ağır ceza hakimi Kerim Yılmaz’ın olağan üstü çabasını unutmamak lazım.

Kerim Bey’in hukuk literatürüne geçecek olan “Adalet kördür ama karanlıkta da görür” sözünü paylaşmak istiyorum. Yılmaz, MHP’den yapılan “Temyiz edeceğiz, Yargıtaya başvuracağız” açıklamasının hukiken geçerli olmadığını bu başvurunun mahkemenin aldığı icra kararını durduramayacağının altını da çiziyor. Şöyle ki mahkeme 3 asil ikisi yedek beş kişilik çağrı heyetinin karar tarihinden itibaren görevli olduğunu 45 gün içinde kongreyi toplama yetkisi nin bulunduğunu  ifade ediyor. Çağrı heyeti toplanıp tüzük değişikliği için kongre salonunu belirleyip delegeye çağrı yaparak kongreyi toplayacak bunun geri dönüşü kim nederse desin yok.

Kaldı ki temyiz başvurusunun görüşülme ihtimali Yargıtay 18. Dairede bu dairenin de daha önce verilmiş icra kararları dışında görüş belirtmesi mümkün değil. Bir parantez açalım MHP genel Merkezi son anda çağrı heyetine üye verip kontrolü ele geçirmeye gayret etti ancak mahkeme bu taleplerini reddetti.

Adaleti simgeleyen gözü bağlı sembol için karanlığı görür ifadesi ne kadar anlamlı ise halen savcı görevinde bulunduğu için ismini zikretmeyeceğim değerli bir hukukçumuzun ” Adalet bir milletin takvasıdır” tespitinin de tarihe geçtiğini belirtmeliyim.

Değerli okuyucularımıza önemli bir hatırlatma ile yazıyı bugünlük noktalamak istiyoruz. Kim ne derse desin hükümetin müsteşarlarının bile devreye girmesine rağmen hukuksuz bir karar çıkmamıştır. Sanal alemde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çeşitli haber ve yorumlar çıkacaktır bu iş bitmiştir bir nevi.

Kongrede tüzük değişecek daha sonra da seçimli kongre ile MHP Türk milletinin umudu olarak iktidara hazırlanacaktır.

Kaynak: Adalet Takvası… – Yavuz Selim DEMİRAĞ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.