anadoluverumelimedya.com

Özdağ önerdi, önce Bahçeli sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan destekledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, geçtiğimiz Pazar günü Gaziantep ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamada, Güneydoğu’da devam eden terör operasyonlarında birçok güvenlik görevlisinin terör örgütü militanlarının kaçarken tuzakladıkları binalarda meydana gelen patlamalarla şehit olduklarını belirterek,” Güneydoğu’da özellikle Nusaybin’de güvenlik güçlerimiz tuzaklanmış binalarda meydana gelen patlamalarda şehit oluyor. Artık güvenlik güçlerinin binalara girmeden o binalar uzaktan top atışları ile imha edilmeli” diyerek öneri getirdi.

Reklam alanı

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın bu önerisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de destek gördü. Özdağ’ın 3 Nisan Pazar günü yaptığı açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı bir toplantı da,” Güneydoğu bölgemizdeki kimi ilçelerimizde yaşanan terör olayları hem vatandaşlarımızın hayatını olumsuz etkiliyor. Hem de verdiğimiz şehitler yüzünden bizleri acıya gark ediyor. Güvenlik güçlerimiz ağır darbe vuruyor. Verdiğimiz kayıplar çatışmalardan ziyaret patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor. Biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması gerekirse binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir. Hiçbir polisimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton yığınlarına değişmeyiz. Son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz” diyerek destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakan, size tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan Vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın” şeklinde konuşarak Özdağ’ın gündeme getirdiği öneriyi destekledi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın önerisi kamuoyunun büyük bölümü tarafından desteklenince devletin zirvesi de bu öneriye kayıtsız kalmayarak bölgenin hem teröristlerden temizlenmesi ve hem de yeniden inşaası yönünde aynı konuda birleşti.

 

2 NİSAN’DA SOSYAL MEDYA’DAN, 3 NİSAN’DA GAZİANTEP’TEN UYARDI

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, 2 Nisan’da sosyal medya üzerinden, ardından da 3 Nisan Pazar günü Gaziantep ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz Nusaybin’de devam ediyor, PKK terörünü temizlemek için yapılan çalışmalar. Nusaybin’de PKK, Sur’da, Cizre’de, Şırnak’ta, Silopi’de almış olduğu derslerin ve uğramış olduğu mağlubiyetin etkisi ile yeni yeni taktiklerle geliyor. Bütün binaları bombalıyor ve askerlerimiz ve polislerimiz binaları temizlemek için girdikleri zaman binalar havaya uçuruluyor. Şehitleri böyle veriyoruz. 24 şehit verdik bunların 18’i EYP patlamasıyla verilen şehitler. Hiçbir Türk askerinin, hiçbir Türk polisinin canı bir binadan kıymetsiz değildir. Askerlerimiz, polislerimiz böyle tuzaklanmış binalara sokulmamalı bina temizliği askerlerimize polislerimize bu şekilde yaptırılmamalıdır. Bunun yerine EYP ile tuzaklandığı düşünülen binalar içinde canlı olup olmadığının tespitinden hemen sonra top ateşi ile imha edilmelidir. Tank ateşi ile imha edilmelidir. Yerleştirilecek bombalarla imha edilmelidir. Türk askerinin Türk polisinin hayatı bizim için olağanüstü öneme sahiptir. Buradan yetkilileri bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum” diyerek önerisini dile getirdi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın önerisi üzerine Genel Kurmay Başkanlığı’nın tuzaklanmış binalarda daha fazla şehit verilmemesi için bir çalışma başlattığı ve çalışma ile ilgili bilgilerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

narkozgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.