anadoluverumelimedya.com

ABD Büyükelçisi Bass’dan İlginç Açıklama!

ABD Büyükelçisi John Bass Ankara’da Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin toplantısında Türkiye-ABD ilişkileri için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Büyükelçi “YPG’ye silah sağlamıyoruz.Türk hükümetiyle Suriye’nin kuzeyinde ortak bir güç için çalışıyoruz” dedi.

Reklam alanı

Türkiye’deki basın özgürlüğü ile ilgili soruya “yasa sistemlerimiz farklı. Basın özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz” diye yanıt veren Bass, ABD’de ikamet edilen Fethullah Gülen için ise “Hakkında yasa dışı bağış yaptığı gerekçesiyle bir suçlama var. Bu konu Federal Seçim Kurulu tarafından inceleniyor. Gülen’in ABD’de işlediği başka bir suç varsa o da değerlendirilir” yorumunda bulundu.

“AMERİKALILAR İKİYÜZLÜ DEĞİLDİR”
Türkiye’de son dönemde ABD’ye karşı takınılan tavrı da değerlendiren Büyükelçi Bass “Bize ikiyüzlü denilince çok şaşırıyorum. Amerikalılar ikiyüzlü davranmadı. İfade özgürlüğü konusundaki mesajlar kamuoyu önünde ve özel görüşmelerde Türk hükümetine hep aktarıldı.” diye konuştu.

REZA ZARRAB İLE İLGİLİ
Bass, ABD’de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili bir soruya ise “Devam eden bir dava ile ilgili herhangi bir yorumda bulunamam” yanıtını verdi.

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER
Suriye’deki gelişmeleri de değerlendiren Bass “Suriye’de kimse ateşkesten yararlanıp demografik yapıyı değiştirmeye kalkmasın. Türk hükümetiyle Suriye’nin kuzeyinde ortak bir güç için çalışıyoruz” diye konuştu.

“ABD, YPG’YE SİLAH SAĞLAMIYOR”
Bass sözlerini şöyle sürdürdü; “IŞİD’in mevcut hattından çıkarılarak daha doğuya itilmesi için ılımlı muhaliflerin nasıl desteklenebileceği konusunda TSK ve hükümet ile görüşüyoruz. PKK’ya şiddeti durdurması ve silahları bırakması çağrımızı yineliyoruz. ABD, YPG’ye silah ve mühimmat sağlamıyor.”(sözcü)
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.