anadoluverumelimedya.com

SBF Akademik Kurulu: Cebeci’ye yönelik polis saldırılarını kınıyoruz

Ankara Üniversitesi (A.Ü) Siyasal Bilgiler Fakültesi (S.B.F) Akademik Kurulu, bugün gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla, Ankara Üniversitesi’nde yaşanan polis terörünü kınadı.

Reklam alanı

31 Mart tarihinde Hukuk Fakültesi’nde asılan bir afiş nedeniyle öğrenciler arasında çıkan tartışma sonucunda polis kampüse girip, öğrencileri gözaltına almıştı. Akademisyenlere ve öğrencilere hakaretlerde bulunan polis, fakülte önünde bekleyen öğrenci ve akademisyenlere plastik mermi sıkmıştı.

Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonucu gerçekleşen olaylarla ilgili görüşme alan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu fakülte önünde bir basın açıklaması düzenleyerek polisin kampüse yönelik saldırısını kınadı. Basın açıklamasına Cebeci Kampüsü öğrencilerinin yanı sıra, akademisyenler, mezunlar ve milletvekilleri de katıldı.

Kurul adına basın açıklamasını okuyan SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, “Yaşanan olaylar güvenlik güçlerinin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık müdahalesidir. Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olay nedeniyle sınavların yapıldığı SBF’ye giren, durduk yere gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran, fiziksel olarak itip kana güvenlik görevlilerinin bu tavrını sonuna kadar kınıyoruz” dedi.

Bu müdahalelerin eğitim ve öğretim faaliyetlerini engellediğini belirten Yalçınkaya, hukuk dışı ve saldırgan tavırlar sergileyen güvenlik görevlilerinin gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne çağrıda bulundu.

siyasihaber2
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.