anadoluverumelimedya.com

Bakan Bozdağ: Vatandaşlıktan çıkarmaya dair yeni düzenleme yapılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘teröre mücadele’ kapsamında vatandaşlıktan çıkarma uygulamasını işaret etmesinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çalışma başlatılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akademisyen ya da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasına karşı çıkıp, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne kem gözle bakanlara’ meydan okuduğunu söylemişti. Terörle mücadelenin kapsamının genişlemesi gerektiğini bir kez daha dile getiren Erdoğan bir de yeni önlem ortaya atmıştı: “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar.”

Reklam alanı

Erdoğan’ın ‘işareti alan’ Bozdağ, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlıktan çıkarmaya dair yeni düzenlemeler getirileceğinin sinyalini verdi.

Bozdağ, “Vatandaşlıktan çıkarılma kanun üzerinde yer almaktadır. Talep üzerinde vatandaşlıktan çıkarılma kuralları vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı açıklama bunların dışında yeni bir kural getirilmesini öngörüyor. Bunların üzerinde elbette çalışma yapılacaktır” diye konuştu.

abcgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.