anadoluverumelimedya.com

TGB, AKP’li Başkan Vekiline Medeni Kanun Gönderdi

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Of İlçesi’nde AKP’li Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasını ” Kadınların konuşacağı yer ayrı, erkeklerin ayrı” ifadesi ile
yarıda kesmiş, olayla ilgili yaptığı açıklamada ise müftülük görevlisini “kadın olduğu için konuşturmadığını” kabul ederek “Konuşmasından rahatsız oldum. Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim.” ifadelerini kullanmıştı.
Bunun üzerine AKP’li Belediye Başkanı Vekili Halil Alireisoğlu’na ilk tepki TGB Kadın Komisyonundan geldi.

Reklam alanı

BİZ KONUŞACAĞIZ, ANLATACAĞIZ, SİZ DE SUSUP DİNLEYECEKSİNİZ!

Beyoğlu PTT önünde yapılan basın açıklamasında konuşan TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu, Kadın Komisyonu olarak Alireisoğlu’na bir mektup yazarak yanına ekledikleri Türk Medeni Kanunu ile kendisine gönderdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdilik mektubumuzu ve Türk Medeni Kanununu kendisine altını çizerek okuması ve anlaması için yolluyoruz. Yine anlamazsa kendimiz makamına gider ‘Bilal’e anlatır gibi anlatırız ona; kadın haklarını da insanlığı da. Hatta Türk Medeni Kanunu tanımayan Alireisoğlu’nu o makamdan indirmesini de biliriz.”

ALTINI ÇİZE ÇİZE OKUYUN

Yazılan mektubun tamamı:
Trabzon Of İlçesi AKP Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu’na;
Biz sizin, kadınların sesini kesmeye yeltenen bu cahil cesaretinizin nereden kaynaklandığını biliyoruz fakat; anlaşılan siz bizim konuşma hakkımızın nerelerden geldiğini bilmiyorsunuz. Ve şimdi biz kadınlar size önce bu hakları sonra da insanlığı öğreteceğiz.
Türkiye’de kadınların hak arayış mücadelelerinin 150 yıllık bir tarihi vardır. Bu arayışla kadınlar, toplumsal eşitlik özlemlerinin peşinde koşarak Meşrutiyet ve anayasa mücadelelerine katılmış, Hürriyet Devrimi’ni erkeklerle birlikte örgütleyip sahiplenmiş, Kurtuluş Savaşı’nda cephede ve cephe gerisinde savaşarak Cumhuriyet Devrimleri’ni gerçekleştirmişlerdir. Kadını ve erkeği toplumsal yaşamda da eşit kılan Türk Medeni Kanunu’nun getirilmesine öncülük etmişlerdir.
Türk kadınının erkeklerle birlikte omuz omuza verdiği bu eşitlik ve bağımsızlık mücadelesi sayesinde siz bugün o makamlarda naralar atabiliyorsunuz. Ahkâm kesebiliyorsunuz. Ve şimdi sanıyor musunuz ki sizin iki naranızla biz kadınlar 150 yıllık mücadele tarihimizi silip haklarımızdan vazgeçeceğiz! Konuşmayacağız, susup oturacağız öyle mi?
Ey Halil Alireisoğlu!
Biz konuşacağız, anlatacağız, siz de susup dinleyeceksiniz.
Çünkü siz konuştuğunuzda o karanlık tarikatlarınızda ülkemizin çocuklarına tecavüz ediliyor.
Siz konuştuğunuzda müftülerinizin sapkın fetvaları referans alınarak babalar çocuklarına tecavüz ediyor.
Siz konuştuğunuzda kadınlara şiddet uygulanıyor, cinayetler işleniyor.
Evet, biz konuşacağız. Çünkü siz konuştuğunuzda Türkiye bataklığa gömülüyor.
Şimdi biz konuşacağız ve Türkiye’yi içine soktuğunuz bu bataklıktan çıkartacağız.
Tüm bunları daha iyi anlamanız için makamınıza bir mektup gönderiyoruz. Mektubumuzun yanına bir de Türk Medeni Kanunu iliştiriyoruz. Altını çize çize okuyun önce onu. Ha okuyup yine de anlamazsanız bu sefer biz makamınıza gelip “Bilal’e anlatır gibi” anlatırız size kadın haklarını da, insanlığı da.

TGB Kadın Komisyonu adına,

Elif İLHAMOĞLU

tgb.gen

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.