anadoluverumelimedya.com

MSGSÜ’deki gözaltı operasyonunun ardında o akademisyen mi var?

Bir kadın öğrenciyi kahkaha attığı için azarlayan, öğrencilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan MSGSÜ Osmanlıca eğitmeni Yrd. Doç. Esra Keskinkılıç’ın, bu sabah çok sayıda MSGSÜ öğrencisinin gözaltına alındığı saatlerde kişisel sosyal medya hesabından “Herkes benden hak ettiğini alır” şeklinde paylaşımda bulunması üzerine, dikkatler bu akademisyenin üzerine çevrildi.
Mimar Sina Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencilerine yönelik bu sabah gerçekleşen gözaltı operasyonundan sonra, dikkatler operasyonun yapıldığı saatlerde sosyal medya hesabından “Herkes benden hak ettiğini alır” şeklinde paylaşımda bulunan Yrd. Doç. Esra Keskinkılıç’a çevrildi.

Geçen yıl okuldan uzaklaştırılan Keskinkılıç’ın öğrencilerle arasının iyi olmadığı, daha önce yaşanan bir dizi olay nedeniyle de biliniyor.

Reklam alanı

 

2014’ün Kasım ayında MSGSÜ’de bir kadın öğrenciyi hedef alarak “Bir kadın böyle kahkaha atamaz, nerede olduğunu unuttun herhalde” diyen ve öğrenciye hakaret eden Esra Keskinkılıç’a karşı öğrenciler eylem yapmışlardı.

Bir öğrenciye ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle hakkında imza kampanyası başlatılan ve okuldan uzaklaştırılan Esra Keskinkılıç’ın, bu sabah gözaltı operasyonu sırasında kişisel Facebook hesabından “Herkes benden hak ettiğini alır” diye paylaşımda bulunması, akıllara “öğrencileri ihbar eden Kesknkılıç mı?” sorusunu getirdi.

GÖZALTINA ALINANLAR BUGÜNKÜ DURUŞMADA TANIK OLACAKLARDI

2014’ün Kasım ayında derste bir kadın öğrencinin kahkahası üzerine “Kadın öyle kahkaha atmaz” diyen ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan Esra Keskinkılıç’ın bugün o olayla ilgili duruşması yapılacak. Bugün gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı da, dava kapsamında tanık olacak. Bu sabah gözaltına alınarak Emniyet’e götürülen öğrenciler de , avukatlarına “Esra Keskinkılıç’ın şikayetiyle gözaltına alındıklarını” söyledi. Bugünkü kritik duruşma öncesi, tanık olması beklenen öğrencilerin toplu halde gözaltına alınması, kuşkuları daha da artırdı.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.