anadoluverumelimedya.com

Ramazanoğlu’na Meclis’te “çapsız” dendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Bizim çapımızı değerlendirecek olan millet ve sandıktır. Millete, sandığa gittiğimizde kimin çapının ne olduğuna millet karar veriyor. Biz de o kararla buradayız” dedi.

Uyuşturucu kullanım yaşının 10’lara düştüğü, çocukların fuhşa zorlandığı bir ülkede Aile Bakanı, ‘Anamuhalefet partisi lideri, benim analık hakkımı sorgulayamaz’ diyor. Sayın bakanım, sizin bu çapsız bakanlığınızı sorgulamak benim genel başkanımın hakkı ve haddidir.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da sataşma gerekçesiyle söz aldı. Ramazanoğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün TBMM’nin bir üyesi, bir kadına ve Hükümetin bir bakanına karşı kullandığı üslubu şiddetle kınadığını belirterek, “Anneliğimi sorgulamak kimsenin ne hakkıdır, ne haddidir. Sözlerimin de arkasındayım. Nezaket ve saygıya davet ediyorum. Bizim çapımızı değerlendirecek olan millettir ve sandıktır. Millete, sandığa gittiğimizde kimin çapının ne olduğuna millet karar veriyor ve biz de o kararla buradayız” diye konuştu.

Reklam alanı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da sataşma gerekçesiyle söz alarak, “Çocuk tacizi meselesi; hiç kimsenin, hiçbir şekilde, hiçbir söze, lafa, iddiaya gerek duymaksızın safının belli olduğu bir konudur. Hiç kimse bunu herhangi bir şekilde gölgeleyecek girişimde bulunmaz. Çocuk tacizi açık bir suçtur. İnsan olan, ahlak sahibi olan herkes; ideolojisi, dünya görüşü, dini, mezhebi ne olursa olsun tavrı bellidir. Sorun şu; aynı zamanda böylesine herkesin aynı safta yer aldığı bir konuyu siyasal husumet, siyasal saldırı, siyasal eleştiri ve siyasal hikaye çıkartmanın aracı haline getirdiğinizde bu bir ahlak meselesidir. Asıl ahlak meselesi budur” dedi.

“Tacizi, istismarı sandığa götürerek kurtulamazsınız”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise sataşma gerekçesiyle yaptığı konuşmada, önemli bir konunun görüşüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Bu ülkede muhalefete en ağır sözleri söylemek Cumhurbaşkanı ve bakanlar için bir hak ama muhalefet partisi en küçük eleştiri yaptığında bakanlar, iktidar ayakta. Ben Sayın Bakan’a dönerek ‘çapsız bakan’ dedim. Çapsız, yetersiz anlamında kullanılır. Yani yetersizsiniz Sayın Bakan. Sayın Bakan kalkmış ‘Sandıkta bunun hesabını görelim.’ diyor. 17-25 Aralık yolsuzluklarını sandığa havale ettiniz, orada temizlemeye kalktınız. Şimdi tacizi, istismarı sandığa götürerek kurtulamazsınız bundan. Bunun hesabını vereceksiniz. O çocuklarımızın sorumlulukları bizim üzerimizdedir. Siz daha üzerinize aldığınız sorumluluğun farkında değilsiniz Sayın Bakan. Lütfen kendinize geliniz. Bütün çocuklar, bütün aileler travma geçiriyor, ülke ayakta. Siz ise burada sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya çalışıyorsunuz. Çok şeyler oldu. Çok şeyler de oluyor. Çocuklarımızın yaraları büyük, ailelerin travmaları büyük. Bunları görün lütfen. Ben sizleri eleştirmeyeceğim de kimi eleştireceğim. Ben denetim hakkımı, hesap sorma hakkımı kullanıyorum. Siz de bize hesap vereceksiniz.”

Bostancı, yerinden söz alarak, çocuk istismarı ile ilgili araştırma komisyonunu hep birlikte kurduklarını belirterek, “Eminim öfke, kızgınlık, siyasi tartışma, bunları bir kenara bırakalım hep beraber insani ve ahlaki temelde komisyon bir çalışma yapacak, başka türlü olmaz. Levent Bey’den beklentimiz kendisine yakışan bir konuşma, bu değildi. Herhalde iki tane Levent Bey var” dedi.

Konuşmaların ardından gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanlık Divanı olarak dün Balıkesir’de bir şehidin cenaze töreninde CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e yapılan saldırıyı kınadıklarını, siyasetin içinde şiddetin hiçbir zaman yer almaması gerektiğini söyledi.Hamzaçebi, daha sonra alınan karar gereğince tasarı ve teklifleri sırasıyla görüşmek üzere, yarın saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Birleşimin kapanmasının ardından bazı AK Parti’li kadın milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yanına giderek Gök ile ilgili tepkilerini ifade etti.

AK Partili milletvekilleri, komisyon sıralarına giderek Ramazanoğlu ile sohbet etti.

cnnturk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.