anadoluverumelimedya.com

ABD Rengini Belli Etti… Şimdi Sıra AKP’de!

“ABD koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Rakka’yı Suriye rejim kuvvetlerinin ele geçirmesindense YPG’nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDF) ele geçirmesini tercih edeceklerini söyledi.
 
Suriye rejimi Rusya’nın desteği ile IŞİD’den Palmira’yı geri alması ve Rakka’ya ilerleme planlarını değerlendiren Warren, “Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka ve Deyr ez-Zor’u ele geçirecek en iyi güç… Desteklediğimiz ve desteklemeyi sürdüreceğimiz ılımlı Suriye muhalif güçlerinin Rakka ve Deyr ez-Zor’a girecek en uygun güç olduğuna inanıyoruz çünkü bizim de katıldığımız hedefleri var. Bunlar Suriye’nin refahı ve barışı..” dedi.
Warren “Beşar Esad’ın zalim ve acımasız diktatörlüğü dışında bir çıkara sahip olduğunu gösteren bir kanıta sahip değiliz” diye konuştu(Dha).
Haber böyle ve ABD artık tartışması dahi yapılmayacak bir biçimde PKK’nın uzantısı PYD’ye desteğini böylece bir kez daha açıkladı.
Şimdi Suriye’de şöyle bir durum ortaya çıktı; ABD, PYD ve müttefiklerini destekliyor, Rusya da PYD ve Esad güçlerini destekliyor. İkisinin ortak noktası: PYD!
ABD-Rusya arasında bu PYD ortaklığı nereden geliyor derseniz; PYD Barzani(KDP)’nin türevidir.
ABD-KDP ilişkileri 1991 Körfez savaşıyla Saddam’a karşı gelişti ve şimdi ABD, Suriye’de KDP’nin türevi PYD ile ilişkilerini geliştiriyor.
Rusya-KDP ilişkileri ise daha eski, ta Stalin(1945)’e dayanıyor ve şimdi Rusya bu kadim dostlarıyla ilişkilerini Suriye’de geliştiriyor.
KDP’nin kurucusu Stalin, Stalin’in o dönemdeki adamı Molla Mustafa Barzani.
Molla Mustafa Barzani, Halidi Nakşi tarikatından ve dedesi Şeyh Abdusselam Barzani bu tarikatın Kuzey Irak halifesi.
Ve bugün Türkiye’de mevcut siyasetin belli başlı isimleri de bu tarikattan.
AKP büyük kongresinde bir zamanlar Mesud Barzani için “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atılmıştı, kökleri işte bu tarikat ilişkilerine dayanıyor.
Şimdi ABD-Rusya KDP’nin Suriye kolu PYD ile kol kola…
 
PYD’yi terörist örgüt ilan Türkiye’deki siyaset de KDP’nin Barzani’si ise kol kola…
 
 
Hepsi alt altta toplandığında Türkiye ABD-Rusya kıskacında, bu açık ama AKP siyaseti bu kıskacın neresinde?
 
 
Buna bir cevap bulmalı ki tehdit ve tehlikeler açığa çıkabilsin!

BİLGETÜRK

Reklam alanı
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.