anadoluverumelimedya.com

Aydınlılar ‘Yöresel otlar ve ürünler etkinliği’ organize etti

Ata Mahallesi Parkı’nda yapılan festival, organik zeytinyağı ile otların buluşmasıyla oluşan birbirinden lezzetli yemeklerinin tatlı rekabetine de ev sahipliği yaptı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Otlar ve Ürünler Festivali’nde yöreye ait kedirgen, sarmaşık, dalgan otu ve kırmızı toz biberin tanıtımı yapılırken açılan stantlarda bu otlardan zeytinyağı ile yapılmış gözleme, börek, ev yemeği çeşitleri ve tatlılar satışa sunuldu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Efeler Belediye, Efeler Kent Konseyi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Gülsevil Ergünoğlu birlikte yaptı.
TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ DE YAPILDI
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, Efeler Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl  ‘2. Yöresel Otlar ve Ürünler Festivali’ni düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ergünoğlu ayrıca, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’dan emekçi kadınların el emeği ürünlerini sergileyip satabileceği üretici pazarı sözü aldıklarını belirti.
Başkanı Mesut Özakcan ise Efeler ilçesinin gelenek ve kültür mirasına belediye ve vatandaşların sahip çıktığını belirterek, “Bu yıl şehitler dolayısıyla içimiz buruk olsa da festivalimizi halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Bu festivali ulusal bir hale getirip ürünlerimizi tüm ülkeye tanıtmayı istiyoruz” dedi. Etkinliğin ikinci gününde ise Tohum Takas Şenliği yapıldı.
nazilliadalet.org
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.