anadoluverumelimedya.com

Kılıçdaroğlu Yeni Yol Haritası Önerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ülkeyi geriye götürmek ve batırmak için bomba atmaya gerek olmadığını belirterek “eğitim sistemini yıkın yeter” dedi. Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da düzenlenen ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı “büyük buluşma” toplantısında yaptığı konuşmada terör sorunun İmralı’dan çözülemeyeceğini ve yeni bir strateji gerektiğini açıklaıd. CHP lideri kurumlararası  sorunun çözülmesi için de “Organ mahkemesi” kurulmasını önerdi.

Reklam alanı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Organ mahkemesi kurulmalı, tam demokrasi için. Yasama, yargı, yürütme diye üç erk var. Peki üç erk arasında sorun çıkarsa sorunu kim çözecek? Organ mahkemesine gidiyorsunuz, organ mahkemesi sorunu çözecek. Çağdaş demokrasilerde var” dedi.

4 Ayaklı Bir Stratejiyi Sunacağım

Kılıçdaroğlu toplantıda Türkiye için CHP’nin önerilerini 4  ayaklı bir stratejiyle açıkladı. işte o açıklamanın özeti:

Birinci ayağımız ne olmalı; Güçlü bir demokrasi, tam demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, medyanın özgürlüğü bunun için insanın sağcı ya da solcu olmasına gerek var mı, hayır.Bu işin sağı solu yok, bu işin işçisi işvereni yok, bu işin sosyalisti kapitalisti yok. Birinci ayağımız güçlü bir Türkiye için tam demokrasi.

İkinci önemli ayak; Üreten Türkiye. İşin ikinci ayağı ekonomi. Ekonomi deyince aklımıza şu soru gelecek, neyi üreteceğiz, cevabı katma değeri yüksek ürün üretirseniz Türkiye’nin dünyada saygınlığı artar.Güney Kore’den önce otomobil üreten ülkeyiz. Bugün Güney Kore’nin dünya çapında üç markası var, bizde böyle bir marka yok, şimdi diyorlar ki otomobil yapalım mı yapmayalım mı, o tren kaçtı.

Üçüncü ayak; Biz geriye gidiyoruz. Bir ülkeye kötülük yapmanız için oraya top, bomba falan atmanıza gerek yok. Bir şey yapacaksınız eğitim sistemini bozacaksınız, mesele bitmiştir. Buyurun Osmanlı’ya bakın. Osmanlı niye battı? Eğitim sistemi çöktüğü için battı.

Dördüncü ayak;Bunun sürdürülebilir olması Yeni bir hareket başlatmak zorundayız. Bu CHP’nin sorunu değil, bu Türkiye’nin sorunu. O nedenle yeni bir hareket başlatmak zorundayız. Ülkemizden yana, insanımızdan yana ama bu hareket için bilgi dolu bir hareket olacaktır.Güçlü bir demokrasi için ne yapmak lazım. Bir; bir ülkenin yargısı bağımsız değilse ve tarafsız değilse o ülkede demokrasi yoktur. Yargının tarafsız ve bağımsız olması lazım.

haklarına saygılı bir siyaset tam demokrasi için.

KENTLERİN İÇİ SİLAH DEPOSUNA DÖNDÜRÜLDÜ”

Toplumsal barışımız dinamitlenmiş vaziyette. Her gün şehitlerimiz geliyor. 2002’de iktidar olduklarında sıfır terör vardı, ne oldu da Türkiye bugün böyle bir batağın içine sürüklendi? Türkiye kan gölüne döndü, neden oldu? Kentlerin içi silah deposuna döndürüldü.

Kalktınız koskoca Türkiye Cumhuriyetini meşru bir devleti yasa dışı terör örgütüyle neredeyse meşrulaştırdınız o örgütü, aynı masaya oturttunuz, doğru değil. Kürt sorunu var mı, var, çözülmeli mi, evet çözülmeli.

“SORUN İMRALI’DA KURULACAK MASADA ÇÖZÜLMEZ”

Sorun İmralı’da kurulacak masada çözülmez, sorun TBMM’de çözülür, şimdi yeni uyanmışlar, evet Meclis’te çözülür ama bu kadar olaydan sonra…Yazı yazıyorlar, vali yazı yazıyor, ‘dokunmayın onlara’ diyor, şimdi kalkmışlar kahraman kesiliyorlar, ben bunu kabul etmiyorum.

“İLK DÖRT MADDEDEN ÖDÜN VERMEYİZ”

‘Efendim yeni bir anayasa yazacağız’. Dedik, ilk dört maddeden ödün vermeyiz. İlk dört madde kurucu…”
İlk dört maddeyi okuyan CHP Genel Başkanı, “Nesini değiştireceksiniz? Biliyorum Atatürk milliyetçiliğini değiştirecekler, niyetleri o, gayet iyi biliyorum. Atatürk milliyetçiliği ne demek, Atatürk milliyetçiliği hangi etnik kimlikten olursa ol vatanını seviyorsan ülkeni seviyorsan bir sorunumuz yok.

Kendi ülkemizin sorunlarını biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz, yeni bir yol haritası çizmek zorundayız. Düşünmenin zamanı, karar vermenin zamanı, Türkiye yönetilmiyor, bir taraflara savruluyor.
Davutoğlu başbakan mı, kendisi söyledi müsamere başbakanı olduğunu
Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır.”

yakinplan

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.