anadoluverumelimedya.com

ABD SAVCISI’NDAN MESAJ: KİRLİ POLİTİKACILAR YARGILANACAK!

ABD SAVCISI’NDAN MESAJ: KİRLİ POLİTİKACILAR YARGILANACAK!

ABD’de açılan Reza Zarrab davasının savcısı Preet Bharara, önce “kirli politikacılar hapse atılmalı” dedi, ardından da Zarrab’ın kefalet hakkından vazgeçtiğini, Miami’den New York’a götürülerek, davaya burada bakılacağını açıkladı.
 
Savcı, Reza’nın kefalet hakkından vazgeçtiğine ilişkin belgeyi de
yine twitter hesabından paylaştı. Bu durumda, 4 Nisan’da Miami’de yapılması planlanan kefalet davası olmayacak. Zarrab, polis gözetiminde New York’a götürülecek.
İŞBİRLİĞİNİN İLK ADIMI OLARAK YORUMLANDI
Zarrab’ın kefalet hakkından vazgeçmesi, Amerikan adaleti ile “işbirliği” yapacağının ilk işareti olarak yorumlandı. Amerikan Adalet sisteminde, sanıklar Savcı ile işbirliği yapmaları halinde, cezalarının indirilmesi söz konusu olabiliyor.
Reza Zarrab için, Savcı Preet Bharara’nın yazdığı ön iddianamede dört ayrı suçlamadan toplamda 75 yıl hapis cezası isteniyordu. Zarrab’ın, suçlamaları kabul edip, “işbirlikçilerini” açıklaması halinde, cezasının indirilmesi sözkonusu olabilecek. Bu durumda, Zarrab’ın mahkemeye bile çıkarılmaması söz konusu.
 
Ancak Zarrab’ın verebileceği bilgiler eşliğinde de, Savcı Bharara’nın açtığı dava, genişletilip, derinleştirilebilecek.
SAVCIDAN “KİRLİ SİYASETÇİLER” TWEETİ
Savcı Bharara’nın, Reza Zarrab’a ilişkin yeni gelişmeyi açıklamadan sadece yarım saat önce attığı bir başka tweet de dikkat çekti.
Bharara,  Zarrab’ın kefalet başvurusundan vazgeçtiğini açıklamadan sadece yarım saat önce, “kirli politikacıların hapse atılması” konusunda bir mesaj paylaşmıştı.
Savcı, 2013 yılında yaptığı, o dönem yargıladığı Amerikalı siyasetçilere ilişkin bir konuşmanın metnini eklediği tweetinde, “kirli politikacıları hapse atmak gerekli, ancak yeterli değil. Bu hala doğru” ifadesini kullanmıştı.
sarizeybekhaber
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.