anadoluverumelimedya.com

Antalya ayakta: Katliam gibi bir havalimanı projesi

Ulaştırma Bakanlığı’nın Antalya’nın doğa ve tarih cenneti Kaş’a yapmayı planladığı havalimanı projesi, Antalyalı yurttaş ve turizmcileri ayağa kaldırdı.

Reklam alanı

Antalya’nın 3. Havaalanı projesi için seçilen Kaş’ın Pınarbaşı Mahallesi’nde turizmciler, kitle örgütleri, yöre halkı ve Antalyalı yurttaşlar rapor hazırlayarak yetkililere sundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 2 katına yakın büyüklükte olacak havalimanının, 5 köyü, 4 sit alanını ve 1 tarihi antik kentin ortasında yer alacağı ortaya çıktı.

SEÇİLEN YER YANLIŞ

Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Aydınlık gazetesine konuşarak havalimanı yapılmasına değil, havalimanı için seçilen yere karşı olduklarını aktardı. Başkan Çorumluoğlu, “Seçilen yer sit alanlarıyla çevrili bir yer. Bölgemizde endemik olarak yetişen Likya orkidesinin yetiştiği nadir yerlerden biri. Seçilen yer 5 tane köyün tam ortası. Seçilen yer teknik olarak doğru değil. Buraya havaalanı yapılmasıyla birlikte Kaş’ın merkezi de bu havaalanından etkilenecek.” ifadelerini kullandı.

SADECE TÜRKİYE’DE YETİŞEN LİKYA ORKİDESİ YOK OLABİLİR

Dünya üzerinde sadece Türkiye’de yetişen Likya Orkidesi, yalnızca Kaş’ta yetişebiliyor. Akdeniz Üniversitesi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Kaş Orman İlçe Müdürlüğü ve TÜBİTAK’ın 2013 yılında Kaş’ta gerçekleştirdiği çalışmaların ardından, Likya Orkidesi kırmızı listeye alınmış ve 237 adet kalan Likya Orkidesi’nin neslinin tükenmek üzere olduğu bildirilmişti.

PHELLOS ANTİK KENTİ DE ORADA

Tarihi Likya Yolu’nun en önemli 12 antik kenti arasında yer alan Phellos (Pınarbaşı) antik kenti, 20 milyon metrekarelik alana inşa edilecek havalimanı projesi için düşünülen bölgede yer alıyor.

ulusgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.