anadoluverumelimedya.com

Rusya’dan İran’a Destek!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney,

Devrim Muhafızları tarafından yürütülen füze programına destek çıkarak, ülke içinde füze çalışmalarına karşı çıkanları ” hain” olmakla suçladı.Başkent Tahran’daki bir toplantıda konuşan Hamaney, “Yarının dünyası füze dünyası değil diyalog dünyasıdır diyenler bunu bilinçli söylüyorlarsa bu ihanettir ” diye konuştu.

Reklam alanı

İran lideri, “İran devleti sadece müzakere ve teknoloji peşinde olup savunma gücüne sahip olmazsa, onu tehdit eden zayıf ülkeler karşı bile geri adım atmak zorunda kalır” dedi.

Geçen ayki Uzmanlar Meclis seçimlerinde, başkent Tahran’da en çok oy alarak birinci olan eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancai, Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda “Yarının dünyası füze dünyası değil diyalog dünyasıdır” ifadesini kullanmıştı.

Batılı ülkeler, konuyu BM’ye taşıdı

Ülke içindeki karşı çıkmaların yanı sıra Batı bazı ülkeler de İran’ın füze denemelerine tepki gösterdi.

İran’ın son aylarda gerçekleştirdiği balistik füze denemelerine tepki gösteren ABD, İran’ın yürüttüğü çalışmaların BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararına aykırı olduğunu savunuyor.

İngiltere, Fransa ve Almanya ile birlikte konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyan Washington yönetimi, konseyi harekete geçmeye çağırdı.

Batılı ülkelerin aksine Moskova yönetimi, İran’ın füze denemelerinin BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olmadığını ifade etti.

DHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.