anadoluverumelimedya.com

EĞİTİMİ KEMALİZM’DEN ARINDIRMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ

ADD Genel Sekreteri Öner Tanık Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un rahatsızlık yaratan konuşmasını (bu konuşmaya EğitimSen dava açtı) değerlendirdi:

Reklam alanı

Çeşitli sözlüklerde Olçum kelimesinin anlamı şöyle belirtiliyor:

  1. Çok konuşan, olur olmaz her söze karışan.
  2. Kendini becerikli, usta gösteren kimse.
  3. Kendini olduğundan üstün gösteren.

Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum: “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı ortaya koymamız gerekiyor” sözleriyle, siyasi iktidarın kafasındaki “düşman tanımlamasını” bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Görülüyor ki, bu zihniyete göre ülkede terörden, işsizlikten, komşu ülkelerle savaşın eşiğine gelişimizden daha önemli olan şey, Kemalizm’in tasfiyesini bir an önce tamamlamaktır.

Son 65 yılda, tek başına iktidar olmanın bütün olanaklarına rağmen bir türlü başaramadıkları bu iş, Türk Milletinin direncine çarpa çarpa geri püskürtülmüştür. Çünkü halkımızda biliyor ki, bu ülke, kölelikten uygar insanlığa geçiş sürecinin tüm kazanımlarını Mustafa Kemal Atatürk sayesinde edinmiştir.

Bu nedenle, genlerimize kadar işlemiş Kemalizm, sadece duygusal veya düşünsel değil, aynı zamanda yaşamsal gerekliliklerimizin ön koşulu olduğu için bu topraklarda yaşamaya devam edecektir.

Kimsenin şüphesi olmasın, iktidar çevrelerine “Milletvekili olma sırası bende” mesajı veren Bay Olçum, kendisini, gelecekte hiç kimsenin hatırlamadığı insanlar listesine altın harflerle yazdırmıştır.

Öner TANIK

Genel Sekreter

seydisehiradd

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.