anadoluverumelimedya.com

Doğa için mücadele edenler buluşuyor

Doğa ve yaşam alanlarının korunması için mücadele eden pek çok platform İzmir’de buluşuyor.

Reklam alanı

Gaia Dergi‘nin haberine göre, doğa ve yaşam alanlarının korunması için mücadele eden pek çok platform, yerelde süren tüm mücadelelerin birbirinden haberdar olması, toplumsal bilincin gelişimi, hukuk düzeninin takibi ve ortak bir rota belirlenmesi için 2 Nisan’da İzmir Güzelyalı Kültür Merkezi’nde buluşacak.

 

İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu (İZÇEP), Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Aliağa Çevre Platformu ve pek çok başka çevre platformunun da bulunacağı buluşma 13.00’de başlayacak.

 

Doğa için mücadele eden herkese yapılan çağrının metni şöyle:

Etkin bir doğa, kent ve ortak yaşam mücadelesi için toplanıyoruz

İzmir merkezi ve ilçelerinde, doğa ve yaşam alanlarının korunması için mücadele yürüten pek çok oluşum bulunmaktadır. Bu oluşumlar, siyasi iktidarın acımasızca yürüttüğü kent ve doğa talanı karşısında, yaşam alanlarımızın korunması için aktif bir sorumluluk içerisinde mücadelelerini sürdürmektedir.

Ancak saldırı tek merkezden ve çok yönlü yürütülürken, yaşam savunması genellikle lokal alanlara sıkışmakta, birbiriyle iletişim kuramamakta ve yetersiz kalabilmektedir.

Cerattepe’de altın madeni kurulmasına karşı Artvin halkının yürüttüğü haklı mücadele bu alanda çalışma yürüten tüm kesimlerde büyük bir umut yaratmıştır. İzmir’de Cerattepe ile dayanışma için bir araya gelen yerel mücadele grupları ve çeşitli çevre platformları, kentimizdeki doğa ve kent saldırılarına karşı daha etkin ve kapsayıcı bir çalışma yürütülmesi için bir dizi toplantı gerçekleştirmiştir.

Bu anlayış doğrultusunda; yerellerde yürütülen mücadelelerin iletişiminin sağlanması, yerel deneyimlerden faydalanmak, deneyimleri farklı alanlarla paylaşarak kenti, doğayı ve yaşamı koruma mücadelemizde örgütlenme, hukuksal sürecin takibi, toplumsal bilincin gelişimi ve en önemlisi ortak mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışılarak bir ortak yol haritası oluşturmak için toplanıyoruz.

Program

  • Divan oluşturulması
  • Açılış konuşması
  • Yerelimizdeki kent ve doğa mücadelesi sözcülerinin bilgilendirmeleri
  • Nasıl bir birleşik kent, doğa ve yaşam mücadelesi?
  • Nefes Olmayınca belgeseli gösterimi

Yer: Güzelyalı Kültür Merkezi, İzmir
Tarih: 2 Nisan 2016 Cumartesi
Saat: 13.00

insanhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.