anadoluverumelimedya.com

15 BİN KELKİTLİ ŞEHİT ÜSTEĞMENİ UĞURLADI

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA’da dün şehit olan Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi, havayolu ile getirildiği Erzincan’dan, toprağa verilmek üzere karayoluyla Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’ne gönderildi.

Reklam alanı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen 19 Mart günü terör örgütüne yönelik operasyon sırasında ağır yaralanan ve Ankara GATA’da doktorların çabalarına rağmen dün şehit olan Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi bugün saat 12.12’de askeri uçakla Erzincan Askeri Havaalanına getirildi. Cenazeyi Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz başta olmak üzere şehit yakınları ve vatandaşlar karşıladı.

General Mahmut Berköz Kışlasında düzenlenen törenin ardından evli ve 45 günlük kız bebeği bulunan Şehit Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi, cenaze aracına alınarak karayolu ile yaklaşık 150 araç eşliğinde defnedilmek üzere baba ocağı Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine götürüldü.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN KESKİN’İN CENAZESİ MEMLEKETİNE ULAŞTI

Yüksekova’da Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA’da kurtarılamayarak şehit düşen 30 yaşındaki Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi, memleketi Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’ne getirildi.

İlçede ikindide yapılacam cenaze töreni öncesi dualar okundu, birçok binaya, ‘Kelkit terörün her türlüsünü lanetliyor’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı pankartlar ve Türk bayrakları asıldı. Pazar Meydanı’ nda düzenlenecek tören öncesinde şehidin acılı babası Cevat Keskin gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken ve görevli kadın askerlerin teselli etmeye çalıştığı şehidin eşi Züleyha Keskin ise bir süre tören alanında taziyeleri kabul etti, ardından da 40 günlük bebeği Elif Berna ile birlikte bir araçla alandan uzaklaştı.

ŞEHİT ÜSTEĞMENİ 15 BİN KELKİTLİ UĞURLADI

Şehit Piyade Üsteğmen Erdem Keskin için Kelkit’te tören düzenlendi. Törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Gümüşhane milletvekilleri Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 3’üncü Ordu Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ercan Aksu, Gümüşhane İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, protokol üyeleri, şehidin asker arkadaşları, ailesi ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Cenaze töreni öncesi şehidin eşi Züleyha, annesi Songül Keskin gözyaşı dökerken, şehidin acılı babası Cevat Keskin de “Benim süslü yavrum. Süslü yavrum nereye gidiyorsun?” diyerek ağıt yaktı.

Gümüşhane Müftüsü Ercan Aksu’nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin anne ve babasıyla eşi Züleyha Keskin tabuta sarıldı. Züleyha Keskin, uzun süre tabutun başından ayrılmak istemedi. Şehit tabutunun yanında duran askerler de gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından cenaze aracına konulan şehit Üsteğmen Erdem Keskin’in naaşı ile askeri bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

Şehit Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

benguturk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.