anadoluverumelimedya.com

Hükümet Tarihini de Açıkladı!

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş:
 “Nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı TBMM’ye sunar ve bu taslağın geçmesi için yani 367’yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız. Bulamazsak, 330’u bulup millete gitmesi için gerekli çalışmayı yaparız”dedi.

ŞU AN BU SAYI ELİNDE OLMADIĞINA GÖRE, BU İŞ SANDIKTA BİTECEK!

Öte yanda yine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da bulunduğu Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde kuvvet komutanları ve subaylara hitap etti.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada, operasyonların başladığı geçen yılın temmuz ayından bugüne kadar 215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 şehit verildiğini ifade etti.
Daha önce de neden bu kadar çok şehit verildiği konusuna değinen Erdoğan, “ Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi, paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor.İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elamanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar” demişti.
Peki, gerçek neydi? Gerçek bu kadar çok şehit verilmesinin asıl nedeni Erdoğan’ın dediği gibi “paralelci asker-polis mi” yoksa bunun altında başka bir neden mi yatıyor?
Bakınız Temmuz 2015-Mart 2016 arasında ülkede neler yaşandı…
 
Bazı il valileri gizli operasyonları basın açıklaması yoluyla ifşa ettiler.
Bazı il valileri  askerden yardım istemediler, mahalli polis ve jandarmayı terörle mücadelede yalnız bıraktılar.
 
Bazı il valileri  askerin operasyon taleplerine onay vermediler, bir ölçüde operasyonları da engellediler.
 
Sonuçta ne oldu; teröristler kırsaldan şehir merkezlerine yerleştiler, mevzilendiler, yığınak yaptılar, barikat kurdular ve tuzakladılar!
 
Bülent Arınç’ın ekranlardan yaptığı açıklamada olduğu gibi mevcut siyaset çözüm süreci adı altında teröre ve teröriste gözyumdu, asker ve polisin de eli kolu bağlanmış oldu!
 
İşte bugün bu kadar çok neden şehit verdik sorusunun cevabı budur; siyaset asker ve polisin elini kolunu bağladığı, terör ve teröristin de yolunu açtığı için bu kadar şehit verilmiştir! 
 
Öte yanda…
 
Geçen bu süreçte Türk Milleti’nin 355 evladı şehit düşmüştür ama bu Hükümet’in gündemi şehit değil, terör değil, yeni anayasa-başkanlıktır!
 
Ve hükümet kendinden emin; “yaparız” diyor!
 
Demek ki mevcut siyasetin sözde terörle mücadelesi altında yatan, terör ve şehit acılarıyla milleti sindirmek ve olası bu referanduma hazırlamakmış!
 
Daha da açıkçası, 355 vatan evladı anayasa-başkanlık referandumuna kamuoyunu hazırlamak için şehit düşmüş, düşürülmüş!
 
BU NOKTADA TEK SÖZ: BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL!
BİLGETÜRK
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.