anadoluverumelimedya.com

F tipi şüpheliler itiraf etti: “Bize yemin ettirerek soruları ezberlettiler”

F tipi örgüt Türk Silahlı Kuvvetleri’nde örgütlenmek için askeri lise sınav sorularını çaldı. Kayseri’deki soruşturmada itiraflarda bulunan şüpheliler 2013 yılında sınav sorularının kendilerine önceden ezberletildiğini söyledi.

Reklam alanı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü F tipi örgüt soruşturmasında cemaatin TSK içindeki örgütlenme yöntemiyle ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. İtirafta bulunan şüphelilerin açıklamaları F tipi örgütün askeri lise sınav sorularını önceden ele geçirdiğini ortaya koydu.

“BİZE SORULARI EZBERLETTİLER: Sınav yaklaştığında beni başka bir eve götürdüler. Son bir hafta bizi bu evden hiç çıkarmadılar. Bize yemin ettirerek soruları ezberlettiler, ‘kitapçıklarda işlem yapın, soruların altını çizin’ dediler. 2013 Nisan’ında girdiğim sınavda soruların bize ezberletilen sorular olduğunu ancak şıkların yerinin değiştirildiğini fark ettim.”

Aynı sınava giren M.P. de “F tipi örgütün abilerinden Ö.K.’nin sınava 3 gün kala bir evde çözdükleri deneme sınavındaki 60 sorunun olduğu gibi 20 sorunun da şıkları değiştirilerek sınavda çıktığını aktardı. M. P.’nin ifadelerine göre “evde olanlara olayı kimseye anlatmamaları için Kuran’ı Kerim’e el bastırılarak” yemin ettirildi.

Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine göre itiraflarda cemaatin itaatkar öğrencileri askeri liselere yönlendirdiğine dikkat çekildi. Soruşturma kapsamında 3 Haziran’da yapılan operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınmış, 3 şüphelinin ise Kırgızistan’a kaçtığı tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir için de yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.