anadoluverumelimedya.com

Ortaylı: Büyük iddia sahibi çapsız kadrolar Türkiye’yi terörden uzak tutamaz

Türkiye’nin ‘yavan üsluptan uzak, bilgili, düşünceli, olur olmaz her şeye karışmayan ve mutlak bir infiratçılığa düşmeyen politikalar’ gütmesi gerektiği söyleyen Prof. İlber Ortaylı, bunu yapabilecek kadroların ise bulunmadığını ifade etti.

Hürriyet gazetesindeki pazar yazısında Batı’nın Ortadoğu’nun dinamiklerini anlamadığını savunan tarihçi, “Ortadoğu fakir ve bu kıta üretim yapamayan kitlelerin yurdu. “İran ve Türkiye’nin dışında Ortadoğu ülkelerinin çok azı sınırsız gaz ve petrolden para devşiren veya hiçbir şey yapamayan bir azınlık ve fakir kalabalıkların diyarı. Batı henüz hangi dünyanın ve dengesizliğin üzerinde oturduğunun farkında değil. Ortadoğu’da ise mantıksız ve hayalperest talepler var” dedi.

Reklam alanı

“Teröre karşı Türkiye’nin yavan üsluptan uzak, bilgili, düşünceli, olur olmaz her şeye karışmayan ve mutlak bir infiratçılığa düşmeyen politikalar gütmesi gerektiği açık” diyen Ortaylı, şöyle devam etti:

“Büyük iddia sahibi çapsız kadroların ülkemizi terörden uzak tutmayacağı açık. Aynı şekilde partizanlıkla insanların yarısını idareden soğutmamak, emniyet-ordu ve adliye gibi tarihi kurumları gözden çıkarmak veya zedelemek bu çözüme yardımcı olmayacaktır.”

sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.