anadoluverumelimedya.com

Perinçek : ABD, Rıza Sarraf’ı neden çağırdı?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rıza Sarraf’ın Miami’de tutuklanmasının ardından, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarraf’ın Miami’ye Nevruz kutlamaya gitmediğini, ABD gezisinin anlaşmalı şekilde gerçekleştini ifade eden Doğu Perinçek, tutuklama sonucu gündeme gelen Türkiye-İran ilişkisi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Reklam alanı

Rıza Sarraf’ın ABD’ye gitmeden önce İstanbul’da FBI ajanları ile görüştüğünün ortaya çıktığını söyleyen Perinçek, ABD’nin Tayyip Erdoğan operasyonununda böylece Miami’ye kadar yayıldığını ifade etti.

DENGELERİ DEĞİŞTİREN HAREKET: TÜRKİYE-İRAN İŞBİRLİĞİ

Doğu Perinçek şimdi herkesin gözü ve kulağının Rıza Sarraf’ın tutuklanması ile başlayan süreçte olduğunu belirtti. Davutoğlu’nun Tahran ziyaretinde “Kürdistan”federe devletini birlikte önleme önerisinde bulunmasının İran’ın  ABD ve İsrail’e karşı birlikte hareket etme işaretleri olduğunu söyleyen Perinçek, ABD açısından çok büyük bir tehlikenin kapıda olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Perinçek ABD için asıl meselenin Türkiye veya İran’daki yolsuzluktan ziyade bir birleşmenin gerçekleşmesi olduğunu söyleyerek, “Türkiye ve İran’da yolsuzluk olmuş, ABD’nin umurunda değildir.Türkiye ile İran yakınlaşması, Batı Asya dengelerinin ötesinde dünya dengelerini değiştiren bir gelişmenin başlangıcıdır. ABD’nin en büyük korkusu, Türkiye’nin İran, Suriye, Irak ile yakınlaşmasıdır. Bu gelişme, kaçınılmaz olarak Türkiye-Rusya işbirliğini de içerir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.