anadoluverumelimedya.com

Eğitim-Sen, Karaman’daki cinsel istismar olayına kınama

EĞİTİM-Sen Hakkari Şubesi, Karaman’da bir öğretmenin 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunması ile ilgili açıklama yaptı. Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirdi.
KESK Hakkari Şubesi’ndeki basın açıklaması Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal tarafından okundu. Güldal, cinsel istismar olaylarına her gün bir yenisini eklendiğini belirterek şöyle konuştu:
“Türkiye’de ne yazık ki kamu denetiminden uzak dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçları can yakmaktadır. Diyarbakır’da kaçak Kuran Kursunda çıkan ve 6 çocuğun yaşamına mal olan yangından sonra Karaman, Aydın ve Osmaniye’de yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük adı altında dini eğitim veren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu denetimine ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir.”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu da eleştiren Güldal,” Son olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı ve tacizci öğretmeni ‘Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz’ sözleriyle sistematik olmayan tecavüzü suç saymadıklarını itiraf etti. Hükümet bütün kurumları ve yandaş medya aracılılığı ile canhıraş bir şekilde Ensar Vakfı ve tecavüzcü öğretmeni aklama telaşına düşerek, neredeyse cinsel istismara uğramış çocukları suçlayacak bir pozisyon almıştır” dedi.

Reklam alanı

DHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.