anadoluverumelimedya.com

Saygılı: Zarrab ABD’de Anlaşmalı Tutuklandı

Reza Zarrab’ı 17-25  Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu çervesinde gözaltına alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü tutuklu Yakup Saygılı, ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’ın anlaşmalı  şekilde ABD’ye gittiğini iddia etti.

Reklam alanı

Soruşturmadan sonra “paralelci” olduğu gerekçesiyle  gözaltına alınan ve 2 yıldır tutuklu olan Saygılı kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada Zarrab’ın, hükümetin bilgisi dahilinde AB’deye gittiğini savundu.

İşte Saygılı’nın twitter hesabından yapılan açıklama;
1- Türk vatandaşlığı almanın karşılığını son kuruşuna kadar ödemiş hayırsever iş adamı ve Devlet Büyüğümüz Rıza Sarraf ABD’ de tutuklanmış.
2- Zencani – İran kararı sonrası sürpriz değil… ABD’ ye RIZA’ sı ile mi yoksa ZARİF’ çe teşvik mi edildiği bilinmez ancak 
3- İşler ülkemizdeki gibi yürümüyor orda…Orada EYYYY SAVCI ! Diyen kimse yok
4 – DARBE diye debelenecek havuz medyası yok !Savcıyı görevden alacak HSYK yok !
5- Dosyayı apar topar takipsizlikle kapatıp soruşturma savcısını ve FBI ajanlarını tutuklatacak arsızlıkta savcı yok !
6- Hatta önüne yatacak kimse de yok !
7 – Ama zaten aylardır çevirdiği filmler “anlaşma” ve ABD’ ye yerleşme hazırlığıydı.
8- Yani ortada düşülmüş bir tuzak yok senin için. Korku bir yüreğe girmeye görsün. Ömür boyu çıkmaz…
9 – Şimdi ne olacak peki?
10- Ulu insan Rıza Sarraf’la ilgili 17 Aralık kapatılıp, karşı operasyonla polislere soruşturma açılmış, ve bazı polisler tutuklanmıştı.
11-Bu karşı operasyonla 17 Aralık bütün delilleri (dinleme,izleme vs) artık bize açılan soruşturmanın ekleri oldu.Yani silinmedi hiç birisi
12- Neden? Aç gözlülüğünüz, hırsınız, düşmanlığınız yüzünden.Uyanıklık yapıp takipsizlik kesinleştiğinde imha etseydiniz kim ne diyebilirdi.
13- size ? Ancak size bu yetmedi. İntikam alacaktınız. Biz soruşturmayı yürütenlere dava açtınız ve o deliller artık dosyada.
14- Sinsi bir kafa Rıza konusunu duyar duymaz bu delilleri imha etmenin peşine düşmüş, yol yöntem arıyordur…
15-TBMM yolsuzluk araştırma komisyonu yürürlükten 2005 yılında kaldırılmış bir kanun maddesine (4422 sk) dair Yargitay kararını bahane ettiler
16- Görüyorsunuz işte olmuyor. Dövüyorsunuz olmuyor. Gömüyorsunuz olmuyor. Üstüne beton döküyorsunuz olmuyor. Gerçekler çıkıyor ortaya.
17- Bu arada Rıza Sarraf dosyasının Muammer Güler’ in oğlu ve Zafer Çağlayan’ın oğlu ile bağlantısı vardı. Erdoğan Bayraktar’ın bu dosya
18- Ve Sarraf’la alakası yok. Konular karışmasın birbirine…
19 – Savcılık ambargonun delinmesi demiş. Bu durum Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının ihlali anlamına geliyor yoksa !

20 – BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SÖZLEŞMESİ ve ULUSLAR ARASI SUÇ SÖZLEŞMESİ Mİ DEVREYE GİRİYOR YOKSA !!!
21 – Bir de kara para demiş savcı boyuna posuna bakmadan !!! O KARA PARALARIN BİR KISMI TÜRGEV’ E GİDEN MİLYON DOLARLAR OLMASIN !!!
22 – Seçim anketi finansmanı olmasın ? Bu paralar SARRAF’ ın paralarının AK kısmından mı yoksa KARA kısmından mı ?
23 – Hani şu Çırağan’ da ve TÜRGEV’ in ofisinde teslim edilen paralardan bahsediyorum…
24 – Konu belli ki Sarraf’ın “anlaşma” suretiyle ABD ye hicret (!) Etmesinden ibaret.
25 – Bu da tüm bilgilerin, kişilerin, olayların bir bir ortaya dökülmesi demek. Politikacılar demek, bürokratlar demek, bankalar demek…
26 – 2 yıl önce de dediniz ki paraları, kasaları, para sayma makinelerini siz koydunuz. Sonra gidip parayı faiziyle tıpış tıpış aldınız.
27 – Tapeler montaj dediniz, adli tıp değil dedi.Oysa biz 2 yıl önce ne dediysek hala aynı şeyleri söylüyoruz. Hırsıza hırsız, yolsuza yolsuz
28 – Şimdi ise plastik sandalyeme oturup arkama yaslanıp kahvemi yudumluyor ve ibretle izliyorum…

http://www.yakinplan.com/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.