anadoluverumelimedya.com

Kemik erimesinin en büyük sebebi süt!

Çeviri: Desen Ünal/Vehaber

Reklam alanı

Süt her ne kadar kemik yoğunluğunu arttırsa da bunun ağır bir bedeli var. Bilinenin tam aksine süt kemik yapan hücreleri tüketiyor.

News Medical’in haberine göre bunun nedeni, vücutta sınırlı sayıda depolanan kemik yapan hücreleri diğer bütün yiyeceklerden daha fazla tüketiyor olması. Yani süt, kısa vadede kemikleri güçlendirse de, uzun vadede kemik yapıcı hücreleri tüketerek kemik erimesi riskini arttırıyor. Bu, bir paradoksu açıklığa kavuşturuyor: siyahi insanların sütteki laktozu sindirmede daha çok zorlandığı biliniyor, bu sebeple daha az süt içiyor ve beyaz ırktan insanlardan çok daha az kemik erimesi hastalığına yakalanıyorlar. Bu yeni araştırma, paradoksu çözüyor çünkü daha az süt tüketerek kemik erimesine yakalanma olasılığı azaltılıyor. Artan bulgular, sütteki kalsiyumun kemik erimesine karşı koruma sağlamadığını gösteriyor. Örneğin, 12 yıl süren ve 78,000 kadın üzerinde yapılan bir Harvard araştırması, günde üç defa süt içen kadınların neredeyse hiç içmeyenlere kıyasla daha fazla kemik kırdığını gösterdi. Benzer şekilde, Sidney, Avustralya’da 1994 yılında yapılan bir araştırma, fazla süt ürünü tüketiminin çatlak riskiyle bağlantılı olduğunu gösterdi: süt ürünü tüketimi en yüksek olanların, en az olanlara göre iki kat daha fazla kalça çatlağı ve kırığı riski var.

Yazar Russell Eaton’ın dediğine göre: “Süt kemik yoğunluğunu arttırıyor, ama bunun korkunç bir bedeli oluyor. Son araştırma gösteriyor ki kemikleri korumaktan çok uzak olmakla kalmayıp, süt aslında kemik yapan hücreleri tüketerek kemik erimesi riskini arttırıyor. Ayrıca, kemik erimesi olan insanların kalp hastalığı ve kanser oranı çok daha yüksek, bulgular ise sütü ortak sebep gösteriyor.”

Beslenme şeklimizdeki zararlı yağların prostat kanserine sebep olduğu düşünülüyordu, ancak bu doğru olmayabilir. Sütteki kalsiyum ve fosfor nanobakterileri besleyerek kanser ve kireçlenmeye neden oluyor.

Görünüşe göre vücuttaki nanobakterilerin sebep olduğu zararlı kireçlenme; eklem iltihabı, böbrek taşı, kalp hastalığı ve inme gibi pek çok hastalığın kökünde var. Bu mikroskobik organizmalar kan dolaşımından kalsiyum ve fosfor ile beslenip, daha sonra kalsiyum fosfat salgılayarak kireçlenmeye neden oluyor. “Sütün Kaçınılmazı” (“The Milk Imperative”) kitabında yazar, sütün nanobakterileri nasıl besleyip pek çok ciddi hastalığa sebep olduğunu gösteriyor.

Kitap hakkında yorumda bulunan Dr. Amy Lanou : “Günümüz hayvansal sütünün, bütün kılıfıyla, hemen hemen hiç bir telafi edici özelliği yok ve sadece hastalık ve kötü bir sağlığa sebep veriyor. Sadece hayvansal sütten bitkisel süte geçiş yaparak sağlığımıza dramatik ve uzun vadeli bir gelişimde bulunuyoruz.”

http://vehaber.org/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.