anadoluverumelimedya.com

CHP’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu

Bahri KARATAŞ / İZMİR (DHA) – CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sariküse ile partililer, Karaman’da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak Ensar Vakfı’nın bu kentteki şubesinin ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Reklam alanı

İzmir Adliyesi C- Kapısı önünde CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarısüke ve 100’e yakın partilinin katılımıyla, suç duyurusunda bulunulmadan basın açıklaması yapıldı.

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarısüke, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’ne ait, öğrenci evlerinde kalan küçüklerden 45’ine vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişi cinsel istismar fiilini işlediği gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Halbuki istismar fiilin mağduru küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçüklerin bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler, 5237 sayalı Yasanın 39’uncu Maddesindeki hüküm çerçevesinde ceza sorumluyuğu altındadır. Tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikardır. Ayrıca kamuoyunda bu kişilerin üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır. Yapılacak soruşturma ve küçüklerin kaldığı evleri kirilayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması ve cezalandırılmaları gerekmektedir” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, hazırladıkları dilekçeleri, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.

 YARIN TÜM İLLERDE EŞ ZAMANLI SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Ensar Vakfı ve KAİMDER’e yakın kişilerin kiraladığı evlerde gerçekleşen ‘çocuklara tecavüz’ skandalı için CHP Gençllik Kolları suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

CHP Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, ”24 Mart Perşembe günü Karaman’da yaşanan çocuk istismarı ile ilgili tüm illerde eş zamanlı suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

gercekgundem

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.