anadoluverumelimedya.com

BM’den önemli açıklama: AB-Türkiye anlaşmasının tarafı değiliz

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında varılan “mülteci mutabakatı”nın uygulamasına ilişkin soru işaretleri sürerken, bir tepki de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) geldi.

Reklam alanı

UNHCR Sözcüsü Melissa Fleming tarafından yapılan açıklamada, bu zamana kadar Yunanistan’daki “sıcak noktaların” BM tarafından desteklendiği, ancak anlaşma ile birlikte buraların toplanma merkezlerine dönüştürüleceği vurgulandı.

Fleming, zorunlu toplanmaya karşı tutumları nedeniyle, Yunan adalarındaki bazı faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı. Sözcü, bu faaliyetlere, sitelere gidiş ve gelişlerin kayıtlarının da dahil olduğunu söyledi.

Sözcü, UNHCR’nin mültecilerin insan hakları standartlarının korunması ve sığınma talebinde bulunanlara prosedürün nasıl işlediğine ilişkin bilgi vermek için varlıklarının sürdüğünü de ekledi.

Sözcü, UNHCR’nin, AB-Türkiye anlaşmasınıni, Yunanistan’da gerekli koruyucu tedbirlerin alınmadan uygulanmaya başladığından şüphe ettiğini vurgulayarak, Yunanistan’ın adalarda sığınma talepleri için yeterli kapasitesi olmadığına dikkat çekti.

UNHCR’nin AB-Türkiye anlaşmasında taraf olmadığını kaydeden Fleming, geri dönüşlere ya da toplanmalara da dahil olmayacaklarını söyledi.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.