anadoluverumelimedya.com

Canlı bomba avcıları Silivri Cezaevin’de!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü geçmişte “canlıbomba” konusunda uzman kadrolara sahipti. 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sürecinde İstanbul Terör ve İstihbarat birimlerinde görev yapan polis şefleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Ertan Erçıktı ve Serdar Bayraktutan başta olmak üzere uzman ekip ya tutuklandı ya da sürgün edildi. Bazı terör ve istihbarat uzmanı polisler ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi ilgisiz bölümlere sürgün edildi.

Reklam alanı

İNGİLİZ İSTİHBARATÇILARA TERÖR EĞİTİMİ VERDİLER

Söz konusu ekip, dağıtılmadan önce iki yılda 11 teröristi bombalarıyla birlikte yakaladı. 13 terörist ise bombaya bile ulaşamadan kıskıvrak ele geçirdi. Bu başarı, İngiltere’de de yankı buldu. İngiliz istihbarat servisi MI5, İstanbul’a iki heyet göndererek ‘işin sırrını’ öğrenmeye çalıştı. İngiltere’den gelen iki istihbarat ekibine ‘canlı bomba yakalama’ konusunda görüntü ve slaytlar eşliğinde eğitim verildi.

SİZ BUNU NASIL BAŞARIYORSUNUZ?

Söz konusu ekip 2003 yılında da İngiltere Büyükelçiliği ve Sinagog saldırılarının faillerini yakalayarak ABD’nin de dikkatini çekti. ABD’ye davet edilen bu ekip FBI’ya El Kaide üzerine eğitim de verdi. İstanbul’a ders görmeye gelen MI5 ekibi, canlı bombaları vurmadan etkisiz hale getirilmesinin ve yakalanmasının görüntülerini izleyince gözlerine inanamadı. Şaşkınlıkların gizleyemeyen MI5 ekibi ‘Dünyada Türk polisinden başka canlı bombayı sağ olarak etkisiz hale getiren bir teşkilat var mı bilmiyoruz. Bunu nasıl başarıyorsunuz anlamakta zorluk çekiyoruz.’ dedi.

2 yılda 11 bombacı yakalandı

Uzman emniyet mensuplarının görev yaptığı son iki yılda Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri çalışmalarında 11 teröristi bombarıyla birlikte ele geçirdi. 13 terörist henüz bombayla buluşmadan yakalandı. Teröristlerden 3’ü ise canlı bomba olarak kendilerini patlatacaktı.

İngilizleri şaşırtan operasyon

MI5 heyetini en çok etkileyen olay ise PKK’lı canlı bomba Gönül Erdoğan’ın 2008 yılında Okmeydanı üzerinde 8.8 kilogram patlayıcı ile yakalanması oldu.

MI5 ÖRNEK ALDI

MI5 heyeti, Erdoğan’ın vurulmadan saniye saniye takip edilip yakalanmasına ilişkin görüntüleri izleyince de büyük şaşkınlık yaşadı. Farklı kılıklara giren Gönül Erdoğan, yine de polis takibinden kurtulamamıştı.

Haber Kaynağı: Özgür Düşünce

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.