anadoluverumelimedya.com

Can alıcı vahim gerçeği açıkladı

’41 TERÖR UZMANI POLİS KEYFİ NEDENLERLE GÖREVDEN ALINDI’

Reklam alanı

Halk TV’de Elif Doğan Şentürk’ün sunduğu ‘Günün Manşetleri’ programına bağlanan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ülkenin bir terör sarmalına girdiğini ifade ederek; “Türkiye’de teröristleri takip edebilecek, teknik takip adı verilen organize takibi gerçekleştirecek polis sayısı 41 kişidir. 41 polis bu konuda eğitilmiş ve bu polislerin bir çoğu Türkiye’nin ve dünyanın çoğu yerinde eğitim veren polislerdir. Fakat şu anda bu polislerin hiçbiri görevde değil.

Tamamı AKP iktidarı tarafından ya Fetullahcı oldukları ya da başka bir şekilde suçlandıkları için görevden alındılar.  Bazıları cezaevine atıldı, bazılarına da meslekten el çektirildi. Bu ne demektir? Tehlikenin altını kırmızı çizgilerle çizmek istiyorum.

Şu anda bu tür eylemleri gerçekleştirebilecek teröristleri teknik takibe alacak polisiye deyimle organize takibe alabilecek bir polis istihbarat birimi yok. Yani, siz eğer kafanıza İstiklal Caddesi’nde, Kızılay’da ya da başka bir yerde bomba patlamayı koymuşsanız, tıpkı alışverişe çıkar gibi çantanızı yanınıza alıp, istediğiniz her yerde bu bombayı patlatabilirsiniz. Çünkü sizi istihbarat ağının içine alacak, fiziki takibi gerçekleştirecek polis birimi yok.” şeklinde konuştu.

‘BİR ÜLKE BİR KİŞİNİN KEYFİ İÇİN DARMADUMAN EDİLEMEZ’

Yarkadaş, bir ülke bir kişinin keyfi için çıkarları için, onun siyasi ikbali için bu denli darmaduman edilirse, tüm mekanizmalar keyfi bir şekilde dağıtılırsa sizin yaşayacağınız budur. Ankara’nın ortasında ‘bir PKK’lı ya da TAK denilen ne olduğu belli olmayan bir örgütün mensubu arabasına bomba doldurup istediği yerde patlatır’ dedi.

‘BU ÜLKENİN MİT’İ, İÇİŞLERİ BAKANI NE YAPAR?’

Yarkadaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bakın, bugün İstiklal Caddesi’nde saldırıyı yaptığı iddia edilen IŞID üyesi Savaş Y. adlı kişi bir turist kafilesini istediği gibi katledebiliyor. Bu kişi eğer gerçekten o kişiyse (Savaş Y) olayın vahameti daha da artıyor. Canlı bomba olduğu iddia edilen Savaş Y. daha önce HDP’nin Mersin mitinginde bomba koyan kişi. Aynı zamanda bu kişi bir sahte kimlikle (Hamza Tombak adına düzenlenmiş kimlikle) SGK’ya kayıt yaptırıp tedavisini yaptırabiliyor. İlaç alabiliyor. Şimdi sormak gerekir; bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı, Başbakanı, İçişleri Bakanı, Ankara ve İstanbul Valileri , Emniyet Müdürleri ne yapar. Bu olay Birgün ve Cumhuriyet gazeteleri tarafından otaya çıkarılmasına rağmen bu kişi Ankara’da ve İstanbul’da elini kolunu sallayarak dolaşıyor.”

‘AKP’NİN DIŞ POLİTİKASI BUMERANG’A DÖNÜŞTÜ’

AKP’nin dış politikasının bumerang’a dönüştüğünü ve Türkiye’nin içini vurduğunu söyleyen CHP’li Yarkadaş, ‘910 KM’lik sınır hattı eleğe dönmüştür’ dedi.

‘BİR HAFTA PKK, BİR HAFTA IŞİD KATLİAM YAPIYOR’

CHP’li Yarkadaş, “Şu halimize bakar mısınız bir hafta PKK, katliam yapıyor bir hafta IŞİD. Adeta sıraya geçmişler ve iktidar yetkilileri hiç bir şey yapamıyor. Bakın Alman Büyükelçiliği, Alman Konsolosluğu ve Alman Lisesi geçen hafta 3-4 günlüğüne kapatıldı. Kamuoyunda bu mesele çok tartışılınca Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da yayın yapan bir gazete aracılığıyla, İstanbul’da eylem olacağına dair istihbaratın CİA, MİT ve Barzani’den geldiğini ve bu yüzden IŞİD tehdidine karşı önlem aldıklarını söyledi.  Buna rağmen İstanbul Valisi, Alman Konsolosluğu’nun kapatılmasıyla bugünkü olayın bir ilgisi yok diyebiliyor. Kamuoyuna doğruyu söylemiyorlar.” ifadelerinde bulundu.

‘YARKADAŞ’TAN ÖNEMLİ İDDİA’

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Yarkadaş, önemli bir bilgiyi de ilk defa kamuoyuyla paylaştı.  Saldırıdan bir gün önce, İstanbul’da acil servislerde görev yapan hemşirelere bir tebligat gittiğini ifade eden Yarkadaş, “Sağlık Bakanlığı hastanelere 24 saat teyakkuzda olun diye uyarıda bulunuyor. Bazı özel hastanelerin sahipleri ise bakanlık yetkilileri tarafından aranarak, hastanelerin 24 saat teyakkuzda olunması ve acil servislerin tam donanımla çalışmasını isteniyor” dedi.  Yarkadaş, “hükümet edenlerin terör eylemlerinin artacağına ilişkin bazı bilgilere sahip olduğunu ancak bunları önleyebilecek mekanizmaların ise çöktüğünü” söyledi.

http://www.ozgurdusunce.com/haber/can-alici-vahim-gercegi-a-15798/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.