anadoluverumelimedya.com

YÖK: Erdoğan’ın isteği üzerine Suriyeliler 8 üniversitede sınavsız okuyacak

ten yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Suriye’deki kriz nedeniyle Türkiye’de bulunan Suriyeli öğrencilerin Türk üniversitelerinde eğitim ve öğretimlerini alabilmelerine yönelik çalışma başlatılmasını istediği anımsatıldı. Erdoğan’ın bu çalışma kapsamında kapılarını bu öğrencilere açacak olan üniversitelerin eğitim programlarında nitelik kaybı yaşanmaması için de gerekli tedbirlerin alınmasını istediği kaydedildi.

Reklam alanı

Açıklamada, bu bağlamda Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Harran,Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin rektörleri ile 7 Ocak’ta Yükseköğretim Kurulu’nda bir toplantı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Konuya ilişkin olarak Yürütme Kurulu’nda “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek 2. maddesi uyarınca, şiddet olayları ve krizler nedeniyle eğitim öğretimin sürdürülemez olduğu tespit edilen Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin, Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde eğitim öğretim görmesi hususu görüşmeye açılmış ve yapılan görüşmeler sonunda, bu üniversitelerin Suriye’den gelen öğrencilere yönelik olmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunun onayıyla yurt dışından öğrenci kabulü çerçevesinde öğretim dili Türkçe ve/veya yabancı dilde program açabilmesine” karar verildiği belirtildi.

ANKA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.