anadoluverumelimedya.com

MHP’den AKP’ye büyük destek: Vekil eksiğini kapatırız!

MHP Genel Başkan Yardımcısı, “HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, Milliyetçi Hareket Partisi bu açığı şüphesiz kapatacaktır” dedi.

Reklam alanı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Millet AKP’den terörle ilişkili olan vekillerden hesap sorulmasını beklemektedir. Bu türden kurnazlıklarla ve taktiklerle toplumsal talebin karşılanması ve kamuoyunun vicdanının rahatlatılması mümkün değildir. Böylesine ciddi bir meselenin sulandırılmasına, savsaklanmasına ve sıradanlaştırılmasına MHP grubu izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in de belirttiği gibi, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, Milliyetçi Hareket Partisi bu açığı şüphesiz kapatacaktır” dedi.

MHP’li Adan yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılması hususunda ortaya koyduğu ve AKP temsilcilerinin muhalefete ilettiği önerinin, “özü itibariyle bölücü vekillerin fezlekelerini perdelemek, sulandırmak ve sıradanlaştırmak gayreti ile gündeme sokulmuş” bir öneri olduğunu belirtti.

“MECLİS’TE BÖLÜCÜLERİN VARLIĞI, ASKERLERİMİZİN VE POLİSLERİMİZİN MORALLERİNİ BOZMAKTADIR”

MHP’nin en başından beri teröre yardım edenlerin, destekleyenlerin ve teröristleri yüceltenlerin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gereğini savunduğunu belirten Adan, “Bu görüşümüz bugün de geçerlidir. Askerlerimizin ve polislerimizin cansiperane biçimde yürüttüğü ve her gün şehit verdiğimiz mücadele sürerken, bölücülerin Meclis çatısı altında teröre destek vermeleri kabul edilemez. Meclis çatısı altındaki bölücülerin varlığı, terörle mücadele eden evlatlarımızın morallerini bozmaktadır. Fezlekeler konusunda gerek AKP’nin gerekse CHP’nin perde arkasındaki manevraları ve alttan almaları sonucunda bu meselenin çözümü çok gecikmiştir. HDP’li bölücüleri bir şekilde kurtarmanın, onlara zaman kazandırmanın ve meseleyi sulandırmanın yolları aranmıştır” dedi.

“AKP’NİN NİYETİ KAMU VİCDANINI MI YOKSA KENDİ VİCDANINI MI RAHATLATMAKTIR?”

Başbakan Davutoğlu’nun “meydan okuyorum” diyerek getirdiği önerinin sapla samanın bilinçli olarak karıştırılmasından ibaret olduğunu savunan Adan, “Sayın Başbakan’dan siyasi partilere meydan okumak yerine terörist vekillere meydan okumasını beklerdik. Hangi akıl ve vicdan ‘trafik cezası ile hainliği’ aynı minvalde ele alır? Adi suç fezlekeleri ile vatan hainliği ve bölücülük fezlekelerini Anayasaya geçici madde koyarak halletmek mümkün olabilir mi? Terazinin bir kefesine hainliğin belgelerini diğer kefesine trafik cezası makbuzlarını koyarak nereye varılabilir? AKP’nin niyeti kamu vicdanını mı yoksa kendi vicdanını mı rahatlatmaktır? Kendi bakanlarına sahip çıkıp onların yargılanmasını engelleyen AKP, acaba bölücü vekilleri de mi aynı biçimde koruyacak, kollayacaktır? AKP’nin her şeyden önce bir ‘öncelik sıralaması’ yapması gerekmektedir. Sayın Başbakan’a soruyoruz; ‘önceliğiniz nedir?’ Hainliğin cezalandırılması AKP’nin önceliği midir, değil midir? CHP ile paslaşarak ve belli ki HDP’nin de gönlünü alarak getirdiğiniz geçici Anayasa değişikliği önerisine bakılırsa; terör suçlarını diğer suçlarla bir ve eşit görmekte, birlikte değerlendirmektesiniz.

Anayasaya geçici madde ekleyerek değil, kalıcı biçimde terör uzantılarıyla mücadele etmek ve onlardan hesap sormak zarureti vardır” değerlendirmesinde bulundu.

“KAMUOYUNUN VİCDANININ RAHATLATILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Daha Ankara’daki patlamanın yası tutulurken, İstanbul’da gerçekleşen terör olayının içlerini yaktığını belirten Adan, “Millet AKP’den terörle ilişkili olan vekillerden hesap sorulmasını beklemektedir. Bu türden kurnazlıklarla ve taktiklerle toplumsal talebin karşılanması ve kamuoyunun vicdanının rahatlatılması mümkün değildir. Böylesine ciddi bir meselenin sulandırılmasına, savsaklanmasına ve sıradanlaştırılmasına MHP grubu izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in de belirttiği gibi, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, Milliyetçi Hareket Partisi bu açığı şüphesiz kapatacaktır” dedi.

Kaynak: ANKA

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.