anadoluverumelimedya.com

İşte Putin’in yeni hedefi!

Suriye’den kısmi çekilme kararı alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rus askeri gücünü Afganistan ve Orta Asya ülkelerinde kullanacağı iddia edildi.

Reklam alanı

Washington Post gazetesi, Rusya’nın Suriye’de düzenlediği operasyonlarla ilgili olarak uzmanların görüşlerini aldı. Uluslararası uzmanlar, operasyonların Rus ordusuna yeni imkan ve kabiliyetler kazandırdığını belirtip, özellikle denizaltıdan fırlatılan seyir füzelerine, lojistik sisteminin gelişmesine ve elit birliklerin ortaya çıkmasına vurgu yaptı. Uzmanlar ayrıca Rus askerlerinin Suriye’de profesyonel olduklarını ve iyi bir teşkilat kurgusuna sahip olduklarını gösterdiklerini belirtti.

“Operasyonlar başladığında Washington’da Rusların operasyon temposunu yakalayamayacağı düşünülüyordu. Ancak Ruslar hepimizi haksız çıkardı” diyen Mark Galeotti, Rusya’nın yeni askeri gücünü Afganistan’da veya Orta Asya’daki terörle mücadele operasyonlarında kullanabileceğini kaydetti.

‘NATO ARTIK PLAN YAPMAK ZORUNDA’

Rus uzman İgor Sutyagin ise, “1990’dan bu yana Avrupa’da Rusya ile bir çatışma yaşanması öngörülmüyordu. Ancak bu kanı, Suriye’deki operasyonlarla ortadan kalktı” dedi. Sutyagin, batılı güçlerin artık savunma konusunda plan yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

‘2008’DEKİ GÜRCİSTAN SAVAŞI RUSYA’YI TEŞVİK ETTİ’

Avrupa Uluslararası İlişkiler Konseyi’nden Gustav Gressel’e göre, 2008 yılında Gürcistan’da yaşanan savaş, Rus ordusunda reform ve modernizasyon çalışmalarını teşvik etti. Daha önce bu konuda bir çalışma hazırlayan Gressel, Rusya’nın savaşın ardından ‘sessiz askeri devrim’ gerçekleştirdiğini kaydetmişti.

Kaynak: Sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.