anadoluverumelimedya.com

IŞİD’in canlı bombaları!

Suruç, Diyarbakır, Ankara Tren Garı, Sultanahmet ile en son Taksim’de intihar saldırıları düzenleyen IŞİD’in “şeytani” planı deşifre edildi. Örgütün haklarında “öldüğü” şeklinde söylentiler çıkararak istihbarat takibinden “kurtarmayı” planladığı bazı militanları “canlı bomba” eylemlerine hazırladığı belirlendi.
Kamil ELİBOL/ANKARA

ŞEYTANİ PLAN DEVREDE

Reklam alanı

İstiklal Caddesi’nde 4 turistin ölümü ile 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısı öncesi alınan bir istihbarat üzerine Sultanahmet bombacısı Nabıl Fadlı’nın akrabaları için alarm verildi.

CANLI BOMBA ALARMI

Polis istihbaratı, Fadlı’nın akrabalarından Memduh Fadlı ile İbrahim Fadlı’nın Türkiye’de canlı bomba olarak kendilerini patlatacakları yönünde duyumlar alındı. Ankara, İstanbul başta olmak üzere tüm metropollerde öldü diye “unutturulan” canlı bombalara karşı alarm verildi. Fadlı’nın diğer akrabalarının yakalanması için başlatılan operasyonlara MİT de dahil oldu.

SULTANAHMET’İN FAİLİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, 12 Ocak’ta Sultanahmet meydanında turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlatan IŞİD’ci canlı bomba Nabıl Fadlı’nın akrabalarına ilişkin önemli istihbarat aldı. 11 Alman turistin öldüğü ve 15 kişinin de yaralandığı intihar saldırısını gerçekleştiren Nabıl Fadlı’nın Türkiye’deki “kritik” bağlantıları tespit edildi.

ESKİ PARLAMENTER

SÖZCÜ’nün ulaştığı istihbarat raporunda, Fadlı’nın önemli bağlantıları arasında; Türkiye’de bulunduğu yönünde duyum alınan Muhammed El Usaydi, Abdurrahim Şeyh Muhammed, Halep Üniversitesinde öğrenim gördüğü dönemde muhalif unsurların görüntülerini çekip rejime ileten Şadi el Hüseyin ile eski parlamenter Mustafa Cadır’ın olduğu vurgulandı.

ORDUYU TAKİP ETMİŞLER

Nabıl Fadlı’nın kardeşlerinden Adil Fadlı’nın IŞİD’e biat ettiği, Memduh Fadlı’nın ise sınırdaki elemanları vasıtasıyla Türk Ordusu’nun hareketliliğini takip ettiği saptandı. Baba Abdulhanif Fadlı’nın da IŞİD istihbaratı adına çalışan ve Gaziantep’te bulunan Abu Murhaf kod adlı Yasir al Kasım’ın yakın akrabası olduğuna işaret edilen raporda şu bilgiler paylaşıldı:

“Yasir Al Kasım, Adana’da ikamet eden Fadlı’nın akrabası R.A. ile kişiyle irtibatlı. Ayrıca, Nasıl Fadlı’nın Şehab Fadlı, İbrahim Fadlı, Memduh Fadlı, Muhammed Fadlı, Hasna Fadlı (bayan) ve Nura Fadlı (bayan) isimli kardeşleri var”

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

İstihbarat raporunda, Memduh Fadlı’nın son dönemde nerede olduğunun bilinmediği ve sahte pasaport kullandığına dikkat çekilerek hakkında, “Türkiye’de olabilir ve canlı bomba eylemine kalkışabilir” notu düşüldü.

İKİZİ DE CANLI BOMBA

İbrahim Fadlı’nın ise Nabıl Fadlı’nın “ikizi” olduğu ve 2012’de IŞİD’de katıldığı belirlendi. 4 aydır kayıp olan şahsın öldüğü yönünde duyumlar alındığı ifade edilerek, “IŞİD’in bazı mensuplarının ‘öldüğü’ şeklinde söylentiler çıkarttığı ve bu kişileri unutturmak suretiyle canlı bomba eylemlerinde kullandığına dair bilgiler intikal etti” denildi.

HER YER HEDEF OLABİLİR

IŞİD’in canlı bomba eylemi yapabileceği İl Valiliklerine gönderilen kozmik raporda; askeri yerleşkeler, diplomatik misyonlar, turistik merkezler, ibadet yerleri, polis-askeri noktalar, metro istasyonları ile halkın yoğun olarak bulunduğu kalabalık yerlerin örgütün hedefinde olabileceği bildirildi.

http://www.sozcu.com.tr/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.