anadoluverumelimedya.com

Çavuşoğlu, Belçika’dan PKK çadırının kaldırılmasını istedi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, bugün öğleden sonra Belçika Dışişleri Bakanı Reynders’la telefonda görüştü.

Reklam alanı

Bakan Çavuşoğlu’nun görüşmede, Brüksel’de PKK’nın açmış olduğu çadır hakkındaki Türkiye’nin hassasiyetini Belçika Dışişleri Bakanı’na ileterek, bir terör örgütü tarafından Avrupa Birliği (AB)’nin merkezinde böyle bir çadırın açılmasının kabul edilemez olduğunu ve bu çadırın derhal kapatılması gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Çavuşoğlu, daha önce boşaltılmış olan çadırda PKK bayrakları ve terörist posterlerinin tekrar sergilenmeye başlanmasının kabul edilemez olduğunu, bu konunun ifade, toplanma ve gösteri yapma özgürlükleriyle bir ilgisinin bulunmadığını ve Türkiye’nin Belçika’dan beklentisinin terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verilmemesi yönünde olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu’nun muhatabına ayrıca; terör örgütleri arasında herhangi bir fark gözetilmesinin doğru olmadığını, terör örgütleriyle mücadelede çifte standart uygulanmaması gerektiğini, PKK’nın da IŞİD gibi bir terör örgütü olduğunu, nasıl IŞİD’in faaliyetlerine Belçika’da izin verilmiyorsa PKK’nın propaganda faaliyetlerine karşı da aynı kararlılıkla yaklaşılması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.

BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANI REYNDERS, TAZİYE DİLEĞİNDE BULUNDU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ayrıca Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, dün İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Bakan Çavuşoğlu’na taziyelerini iletti. Bakan Çavuşoğlu da Paris saldırılarını düzenleyen teröristin Belçika’da yakalanmasından duyduğu memnuniyeti muhatabına iletti. Bakan Çavuşoğlu, aynı konuya ilişkin olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye-AB Zirvesi için Brüksel’e yaptığı ziyaret öncesinde de 17 Mart günü Belçika Dışişleri Bakanı Reynders’la bir telefon görüşme gerçekleştirmişti.

BELÇİKA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞIRILDI

Öte yandan Ankara’daki Belçika Büyükelçisi Marc Trentesau da bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Büyükelçi Trentesau’ya Brüksel’deki PKK çadırına ilişkin Türkiye’nin protestosu iletildi.

DHA

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.