anadoluverumelimedya.com

IRAK’TA ÇİFTE VERGİ

IRAK’TA ÇİFTE VERGİ

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Hükümeti tarafından hem İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda hem de Bağdat’ta alınan gümrük vergilerinin, ihracat yapan işadamlarını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Kılıç, konu ile ilgili yetkililerden çözüm talebinde bulundu.
Irak Hükümeti tarafından hem İbrahim Halil Gümrük Sınır Kapısı’nda hem de Bağdat’ta alınan gümrük vergileri ihracat yapan işadamlarının belini büküyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, alınan bu 2 vergi konusunda yetkililerden çözüm talebinde bulundu.
2 KEZ VERGİ ÖDÜYORLAR
Irak’a ihracat yapan işadamlarının hem İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda hem de Bağdat’ta 2 ayrı gümrük vergisi ödediğine dikkat çeken Kılıç, “Türkiye’den Irak’a ihracat yapan işadamlarımız ilk olarak İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda gümrük vergisi ödüyorlar. Birde bu yetmezmiş gibi, Bağdat Merkezinin güneye geçiş yolu olmasından dolayı Bağdat Hükümeti tarafından da ayrı bir gümrük vergisi alınıyor. İhracatçı işadamlarımızdan alınan bu iki vergi dolaylı olarak belimizi büküyor” dedi.
YETKİLİLER ÇÖZÜM BULSUN
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, ilgili Bakanlıkların ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bu durumu çözüme kavuşturması gerektiğini de söyleyen Kılıç, “Zaten çok zor şartlar altında ihracat yapan işadamlarımız, alınan bu 2 vergi ile de beli bükülüyor. Bizim yetkililerden talebimiz, söz konusu sorun ile ilgili bir çözüm bulmalarıdır. Aksi takdirde ihracatımız tıkanma noktasına gelecektir” şeklinde konuştu(Cumhuriyet).
Reklam alanı
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.