anadoluverumelimedya.com

MHP Mahkeme Sürecinde Son Dakika, Sinan Oğan Açıkladı!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı Sinan Oğan bugün Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünde Çanakkale’deydi. Çanakkale’deki temasları kapsamında Çanakkale TV’nin konuğu olan Oğan MHP’deki kurultay sürecine ilişkin önemli bazı gelişmeleri canlı yayında kamuoyuyla paylaştı.

Reklam alanı

Bugün ilan edilmesi planlanan İstinaf Mahkemeleri uygulaması ile mahkeme sürecine hükümetin doğrudan müdahil olabileceği bir durumun oluşabileceğine dikkat çeken Oğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin 548 kıymetli delegesi kurultay talebinde bulundu; ama Sayın Genel Başkanımız bunu reddetti ve bize mahkeme kapılarını gösterdi, dedi ki, “Gidin, mahkemelerde hakkınızı arayın.” Biz de mahkemede hakkımızı aradık, o çerçevede 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtık, davamızda 8 Nisan tarihine gün verildi. 8 Nisan’da bu davamızın görüleceğini ümit ediyoruz. Neden ümit ediyoruz? Çünkü son derece ilginç gelişmeler yaşıyoruz son günlerde ve ilginç duyumlar alıyoruz. Malumunuz yeni bir mahkeme çeşidi Türkiye’de uygulamaya konuluyor, istinaf mahkemeleri. HSYK tarafından Bölge Adliye Mahkemeleri Kararnamesi yayınlanacak, bunun 18 Mart tarihinde ilan edilmesi bekleniyor. Bununla İstinaf Mahkemelerine yeni hâkimler tayin edilecek bizim duyumlarımıza göre, inşallah doğru değildir, MHP Kurultay davasına bakan 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimin de aralarında bulunduğu kritik davalara bakan bazı hâkimlerin bu görevinden el çektirilerek yeni bir göreve tayin edileceğine ilişkin duyumlarımız var.” İfadelerini kullanan Oğan, bunun doğru olmamasını temenni ettiklerini belirterek ekledi:

“Bu, bütün davanın sil baştan yeniden elden geçirilmesi demektir. Bu dava sürecine hükümetin doğrudan müdahil olması anlamına gelir. Biz Türkiye’de hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Türkiye’de hukukun varlığına, birliğine, adaletin bağımsızlığına ve tecelli edeceğine inanmış vatandaşlar, ülkücüler olarak bunun doğru olmadığını ümit ediyoruz.”

http://www.haber3hilal.com/uc-hilal/mhp-mahkeme-surecinde-son-dakika-sinan-ogan-acikladi-h7914.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.