anadoluverumelimedya.com

KINALIADA RUHSATSIZ VE İMAR DIŞILIKLARIN DENETİM EKSİKLİĞİNE TEPKİLİ

Kınalıada’da yerel halkın pek çoğu yaşam alanlarında ki işgal ve ruhsat dışılıklara son derece hassaslar. Zaman zaman gazetemizde dile getirdiğimiz işgaller ve ruhsat dışılıklar elbette ilgili Adalılarca takip ediliyor. Bu duyarlılığı gösteren ve resmi yazışmalarla da sürekli iz peşinde olan kişilerden biride Kınalıada’lı Sayın A.Saim OKAY dır.

Reklam alanı

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret edip gerek belediye ve gerekse anıtlar kuruluna yaptığı müracaat ve yazışmaları gösterdi ve Kınalıada içinde imar aykırılıklarına ve ruhsat dışılıklara olduğu kadar işgallerede karşı oluşunu sürdüreceğini anlatan OKAY Sayın Belediye başkanı ile yüz yüze geldiğnde kendisine konuyu dillendirdiğini anlattı.

A.Saim OKAY diyor ki:

Başkana “imar dışı yapıları yıkamayacaksan yaptırmayacaksın.” dediğini anlatıyor.

Özetle;

-Doğrudur, Küçük balık büyük balığı yer. Ama biz balık değiliz.

-Sayın Ay-taç söylediklerim doğru değil diye düşünüyorsan, elimde yazılı dilekçe ve cevaplar var. Buyrun  kameralara konuşalım. Yazılarla yada ayak  üstü sohbetlerle geçiştirmeyelim.

Topu taça atmayın.

Kınalıada 20 Ada,51 sayılı parselin arkasında bulunan kamuya ait ve üzerinde açık alan spor aletleri bulunan park alanının önemli bir bölümünün 51 parsel malikince duvarla çevrilerek kişisel bahçesi gibi  kullanımı sürdürülüyor. Yıkımlarla ilgili alınmış pek çok karar var ancak hala uygulanamıyor. Şimdi de yaz geldi kıyı işgalleri ve yasal olmayan/ruhsatsız işletmeler hazırlık içindeler. Belediye olarak izlemeniz ve haklarında ne işlem yaptığınızı duymak istiyorum.

Son zamanlarda ülkede bir PARALEL yapı söylemi sürüyor. Galiba Adalar’da ise PARALEL’in son hecesi düşmüş AKÇE’si kalmış bir yapı var gibi!

OKAY; Şu elektrikli araölara da bir denetim yapsanızü adaya trafik lambası koymak zorunda kalacaksınız neredeyse. Sürekli soruyorum, çıkıp da tatmin edici cevap veren yok.

Bazen, Aloo ses ver. Taç’a mı çıktınız diyesim geliyor. Söyleyecek çok şeyim var. Ben yine burada keseyim ve son olarak Kınalıada sahilleri döküm yeri değildir. Ada dışına dökecek/döktüreceksiniz. Diyor.

AHP Haber Merkezi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.