anadoluverumelimedya.com

İlber Hoca’dan TARİHİ ÇIKIŞ!

İLBER HOCA: BİZ GEREKTİĞİNDE ÖLMESİNİ BİLEN MİLLETİZ

 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Şehitleri Anma Günü Töreni, Albay Salim İlkuçan Konferans Salonu’nda düzenlendi.
 
Töreni, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, şehit aileleri ve askeri personel izledi.
 
Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı, şunları söyledi:

Reklam alanı

“Son olaylar; Bunlar sadece psikolojik bakımdan da maddi bakımdan da kolay hazmedilecek olaylar değildir. Paris’teki patlamanın o cemiyeti nasıl alt üst ettiğini yakından tanıyanlar bilirler. Nasıl bir moral kırıklığı yarattığını bir yılın içinde olan olayların.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yanındaki olay nasıl bir moral yıkıntısı yaratacağı düşünülebilir. Ama buna rağmen yaratmayacaktır. Türkiye bu gibi tehditlere alışıktır. Bunların karşısında akıllı bir politika yürütmek gerekir. Ve her şeyden evvel lazım olan insanlarımızın kendi morallerine, kendi dirençlerine sahip olmasıdır.
 
Koskoca bir ülke on milyonlarca nüfusu var bu ülkeye 11’inci asırda geldik, ama bin yıla yakın zamandır da oturuyoruz. Çok şanlı zaferle dolu günlerimiz var. Çok kanlı ve bozgunla yenildiğimiz günlerimizde var. Ama hepsinde de dirilmeyi buraya sahip olmayı bildik. Bunun geçirileceğine inanıyoruz.
 
Bizi bu karanlık tehlikelerden ve sorunlardan koruyacak ve kurtaracak olan tarihimizdeki askeri varlığımız, askeri geleneğimiz ve ordumuzdur. Bunu burada bilmeliyiz.
 
Biz ölmesini bilen bir milletiz. Bizim gibi abideleri olanlar dünyada yok değildir. Fakat çok savaşçı bildiğimiz Almanya’da bir Çanakkale yoktur. Demek ki Türkler savunan, vatan için ölmeyi bilen, direnen, en zor zamanlarında bile tekrar direnebilen bir millettir. Bu özelliğimizi hep hatırlamamız gerekir.”(Milliyet)
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.