anadoluverumelimedya.com

Azerbaycan Ve Türkiye Arasında 6 Anlaşma İmzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Türkiye- Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi 5’inci Toplantısı” yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi iki ülke liderleri, “Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi 5’inci Toplantısı Sonuçlarına İlişkin Ortak Bildiri”yi imzaladı.
Ardından iki ülke hükümetleri arasında 5 kritik anlaşma imzalandı. Bunlardan ilki, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti Arasında Askeri, Sivil Personelin Sosyal ve Kültürel Amaçlı Mübadelesine İlişkin Protokol” oldu. İmza töreninde iki ülkenin bakanları, “Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluk Görevlilerinin, Aile Üyelerinin Kazanç Getirici İşlerde Çalışmalarına İlişkin Anlaşma”, “Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Adli İncelemeler Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti Arasında Sürücü Belgelerinin Değiştirilmesi ve Karşılıklı Olarak Tanınmasına İlişkin Anlaşma” ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti Arasında Teknik İşbirliği Protokolü”nü imzaladı.
Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuk Cumhurbaşkanı Aliyev onuruna resmi öğle yemeği verdi.

Reklam alanı

Milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.