anadoluverumelimedya.com

Onur Öymen – Terörle mücadele başsağlığı mesajlarıyla geçiştirilebilecek bir iş değildir

Dün akşam Ankara’da gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatına mal olan terör saldırısını nefretle kınıyor, ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Reklam alanı

Bu menfur saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak Ankara’daki son saldırıyı PKK’ya bağlı bir örgüt üstlenmişti. Evvelce IŞİD’ın gerçekleştirdiği saldırılar da olmuştu. Kamuoyunda genel kanı bu defaki saldırıyı da PKK’nın gerçekleştirmiş olabileceği yönündedir.

Terörle mücadelede etkili bir uluslararası işbirliği esastır.

Ne yazık ki, IŞİD’la mücadelede Türkiye’den daha fazla destek isteyen müttefiklerimizden ve uluslararası toplumdan Türkiye’nin karşılaştığı terörist saldırılar konusunda yeterince destek göremiyoruz.

PKK’nın merkezi, karargahı, eğitim kampları Kuzey Irak’tadır.

Müttefiklerimizden Türkiye’nin PKK’yla masaya oturup siyasi bir çözüm bulması yönünde pek çok öneri duyuyoruz. Ama Kuzey Irak’tan esas sorumlu olan Bağdat Hükümetine ve Barzani’ye bu terör örgütünün oradan çıkartılması için her hangi bir baskı yapıldığını veya telkinde bulunulduğunu işitmedik.

Türkiye bir kara operasyonu ile PKK’yı Kuzey Irak’tan tasfiye etmeye kalkıştığında da müttefiklerimizin engellemesiyle karşılaşıyoruz. Hatta bazı önemli şahsiyetler, Batı basınında yazdıkları makalelerde, Türkiye’nin PKK’yla Kuzey Irak’ta mücadele etmemesini öneriyor, zira PKK’nın IŞİD’la mücadelede kendilerine yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.

Türk halkı bazı yabancı devletlerin ve siyasetçilerin bu tutumlarından ve sözlerinden rahatsızlık duymaktadır.

Terörle mücadele sadece başsağlığı mesajlarıyla geçiştirilebilecek bir iş değildir.

Bu son saldırı bütün bu konuların yeniden düşünülmesine ve değerlendirilmesine vesile olmalı ve herkes tavrını açıkça ortaya koymalıdır.

http://www.cagdasulusalcizgi.com/haber/teror/onur-oymen—terorle-mucadele-bassagligi-mesajlariyla-gecistirilebilecek-bir-is-degildir/961.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.