anadoluverumelimedya.com

IŞİD DOSYASI : 22 Bin Kişilik IŞİD Listesi İstihbaratçıları Heyecanlandırdı

Eski bir IŞİD üyesi, örgütün 50’den fazla ülkeden destekçilerine dair bilgileri İngiliz SkyNews ekibine teslim etti. Güvenlik uzmanları, sızdırılan bu bilgilerle planlanan birçok saldırının önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Reklam alanı

Eski bir IŞİD üyesi, örgütün 50’den fazla ülkeden destekçilerine dair bilgileri İngiliz SkyNews ekibine teslim etti. Olay istihbarat servilerini harekete geçirmiş durumda. Güvenlik uzmanları, sızdırılan bu bilgilerle planlanan birçok saldırının önüne geçilebileceğini belirtiyor.

IŞİD’den ayrılan örgütün eski bir üyesi İngiliz SkyNews ekibine örgütün 22 bin üyesine ait bir dosya verdi.

Dosyada örgüte katılan binlerce kişinin isimleri, nereli oldukları, telefon numaraları hatta bu isimlere

sponsor olanların da adları yer alıyor.

Bellek dosyasının SkyNews ekibine Türkiye-Suriye sınırında verildiği belirtiliyor.

Dosyayı veren kişi kendisini Ebu Ahmed olarak tanımlayan eski bir IŞİD üyesi. Ebu Ahmed, dosyayı örgütün iç güvenlik gücü şefinden çaldığını söylüyor.

Söz konusu bellek dosyası güvenlik kurumları arasında şimdiden heyecan yaratmış durumda.

Batılı güvenlik kaynakları, dosyanın gerçek olması durumunda muhtemel saldırganların yakalanabileceğini, örgütün ağlarının ve destekçilerinin belirlenebileceğini ve IŞİD’in iç yapısına dair bilgiler elde edilebileceğini belirtiyor.

IŞİD ile ilgili böyle bir bilginin çok ender olduğuna dikkat çekiliyor.

İngiliz istihbarat servisinin eski üyesi Richard Barrett’e göre bu bilgi IŞİD ile savaşta büyük bir devrim anlamına geliyor. Barrett, bu dosyanın güvenlik ve istihbarat servisleri için altın değerinde olduğunu belirtiyor.

SkyNews ekibi İngiliz yetkilileri, dosya hakkında bilgilendirdiklerini açıkladı.

Almanya da bellek dosya ile ilgileniyor. Alman federal kriminal polisi, dosyayı değerlendirdiklerini ve gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, belgenin yetkililere IŞİD ile birlikte savaşmış kişileri yakalama ve yargılama şansı vereceğini kaydetti.

Amerika önderliğindeki IŞİD ile mücadele koalisyonunun sözcüsü Steve Warren da bu bilgilerin örgütün yabancı savaşçı ağını çökertmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Warren’a göre bu, IŞİD’e katılan yabancı savaşçılar konusunda istihbarat ve güvenlik güçlerine büyük destek sağlayacak.

Bellek dosyasında görülen formlarda örgüt üyeleri 23 soruya yanıt veriyor. Sorular arasında eğitim durumları, önceki işleri, savaşçı mı yoksa intihar bombacısı mı olmak istediklerine dair çeşitli sorular var.

Örneğin “şehitler” adındaki belgelerden birinde örgüt üyelerinden intihar saldırıları düzenlemek isteyenlerle ilgili ayrıntılı

bilgiler yer alıyor.

Dosyanın yetkililere örgütün Avrupa ya da başka bölgelerde militan toplayan ağlarını çökertmeye yardımcı olacağı yorumları yapılıyor.

Bu bilgiyle örgüte karşı mücadelenin yeniden şekillenebileceği ve bünyesine yeni militanlar katmasının engellenebileceği, muhtemel saldırıların önüne geçilebileceği vurgulanıyor.

IŞİD’in ne kadar militana sahip olduğu tam olarak bilinmiyor ama bu sayının 30 ile 100 bin arasında olabileceği belirtiliyor. 2014’te Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), örgütün 31.500 militanı olduğunu tahmin ettiğini duyurmuştu.

IŞİD DOSYASI : 22 Bin Kişilik IŞİD Listesi İstihbaratçıları Heyecanlandırdı

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.