anadoluverumelimedya.com

Hukukçular uyardı: Herkes terörist ilan edilecek!

Erdoğan’ın terör tanımının yeniden yapılması gerektiğine yönelik çıkışına hukukçulardan sert tepki geldi.

Yasalarda eksik bulunmadığı belirtilirken hedefin ‘eli kalem tutan herkesin terörist ilan edilmesi’ olduğu vurgulandı.
Reklam alanı

 

YASALAR EKSiK DEĞiL GÜVENLiK ZAFiYETi VAR

 

Ceza Hukukçusu Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun:Yasalarda eksiklik olduğu kanaatinde değilim. Yaşanan son canlı bomba saldırısı ciddi istihbarat zafiyeti olduğunu gösteriyor. Ankara’da 3. büyük patlama oldu. TMK’da hangi faaliyetlerde bulunulursa terör sayılacağının tanımı belli. Bunun dışında genişletirseniz, hayatında hiç silahkullanmayanları terör faaliyetiyle suçlarsanız ceza kanununu çorbaya çevirirsiniz.Şiddetten uzak duran insanları terörle suçluyorsanız elinizde çok ciddi kanıtlar olması gerekir. Bunları paylaşamıyorsanız iftiracı konumuna düşersiniz.
YENi BiR TANIMA GEREK YOK

 

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk: Terörün tanımı belli. Yeni bir tanıma gerek yok. Terörle mücadele için terör tanımını değiştirmeye gerek yok. Önemli olan, devletin tüm birimleriyle terörün üzerine gitmesidir. Yalnız güvenlik birimlerinin yapacağı bir şey değil. Terör kırsaldan şehre inmiş durumda. Hepimiz her an terör eyleminin hedefi haline gelebiliriz. İktidar mensubu, ‘terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız’ diyor. İktidar terörle yaşamayı değil terörle mücadeleyi başarmalı. Bölücü terör, Türkiye’nin kalbinde Ankara’da, bakanlıklara yüz metrede eylem yapabiliyor. Bu aynı zamanda terörle mücadelede devletin kurumlarının ve istihbaratın yetersizliğini gösteriyor.

 

ERDOĞAN, BUSH’UN STRATEJiSiNi iZLiYOR

Prof. Dr. Baskın Oran: Erdoğan, ABD eski Başkanı George Bush’un 20 Eylül 2001’de söylediğini Türkçeye çeviriyor. Ya bizimle berabersiniz ya da teröristlerle diyor. Onun için Türkiye’yi susturmak istiyor. Kürtlere parlamentoyu haram etmek, barış isteyenleri hapse tıkmak istiyor. Ya ben ya kaos. 400’ü ver kurtul. Yok diyenler de terörün yardakçısı olacak. Eli kalem tutan herkes terörist ilan edilecek. Terörist tanımını onlara da teşmil edecek. Olay budur.

Star: Tweet, Haber ve Köşe Yazıları da Artık Terör Kapsamına Alınabilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör ve terörist tanımını yeniden yaparak Ceza Kanunu’na almalıyız” demişti.

İktidara yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara saldırısı sonrası “Terör ve terörist tanımını yeniden yaparak Ceza Kanunu’na almalıyız” çıkışının ardından, AKP hukukçularının, terör suçunun TCK’da tanımının yapılarak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda (CMK) yer alan “katalog” suçları kapsamına alınmasını tartıştığını öne sürdü. Gazetenin bugünkü nüshasında (16 Mart 2016) “Silahsız teröristler” başlığıyla manşetten verilen haberde, önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışmanın başlatılabileceği öne sürüldü.

Star’ın haberinde, “TCK’da tanımı yapılan “terör” suçu böylece CMK’nın 100. Maddesi’nde yer alan ve tutuklama sebeplerini düzenleyen “katalog suçlar” kapsamına alınacak. Lojistik sağlayan, sosyal medya, köşe yazısı, haber ya da başka yollarla propaganda yapana verilecek cezalar için kademelendirme gerçekleştirilecek” dendi.

http://www.ideallhaber.net/hukukcular-uyardi-herkes-terorist-ilan-edilecek/hukukcular-uyardi-herkes-terorist-ilan-edilecek/18050#.VulVH3tyCxk.facebook

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.