anadoluverumelimedya.com

Arslan Bulut: Darbe hazırlığı mı “ayı tuzağı” mı?

Önce ABD’nin eski Ankara Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman, ortak makale yazarak otoriterlikle suçladıkları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ya reform yapmasını ya da istifa etmesini istediler. Reformdan neyi kastettiklerini açıklamadılar ama “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” projesi CIA’nın beyni sayılabilecek Graham Fuller’e aittir. “Yeni Türkiye” için “Yeni Anayasa” gerekir!

Reklam alanı

Ankara saldırısı, bu açıklamadan sonra yapıldı. Derken İngiliz Times gazetesine konuşan terör örgütünün şu andaki başı Cemil Bayık da artık temel hedeflerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çöküşü olduğunu söyledi!

***

Bayık veya PKK ne yapmak istiyor? Önce Türkiye’yi özerk bölgelere ayırmak sonra da Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan koparacakları bölgeleri birleştirmek değil mi? Bunun için de Türkiye’de “Yeni Anayasa” gerekiyor!

Cemil Bayık’ın bu açıklaması, Ankara’daki saldırıdan sonra yayınlandı ama BBC’nin haberine göre Times muhabiri Anthony Loyd, görüşmeyi, Ankara’da düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan dört gün önce yaptı.

Burada dikkat çeken husus şudur: ABD’nin derin politikasını temsil eden Abramowitz ve Edelman’ın ortak makalesinin yayın tarihi ile Cemil Bayık’ın Times muhabirine konuştuğu tarih de aynı, konu da aynı: Tayyip Erdoğan ve AKP!

***

Önce iki önemli değerlendirmeye bakalım:

Değerli arkadaşım Sabahattin Önkibar, konuyu “Tarih tekerrürden ibaret yani biz bu filmi daha önce gördük. Ankara’da art arda yaşanan katliamlar darbenin işaret fişeğidir. Mevcut yönetime karşı siyasi alternatif bulunamadığından Türkiye bir yerlere sürükleniyor ki ABD eski Ankara Büyükelçileri Edelman ile Abramowitz buna dair işaretleri üç gün önce vermişti” diye yorumladı.

Yine değerli arkadaşım Savaş Süzal, da “Mayıs ayı tehlikeli bir aydır” başlıklı yazısında Abramowitz ile Edelman’ın ortak yazısına da atıfta bulunarak “Hatırlarsanız daha önce, ‘Amerika, bir ülkenin başına getirdiklerini gene kendisi götürür’ diye yazmıştım. Washington, bu yıl Türkiye’deki diplomat kadrosunu baştan aşağı yenileyip sayılarını artırırken işin içinde bir şey olduğunu düşünmemek akılcı değil” diye yazdı.

***

Peki ya tam tersi ise? Meselâ şöyle:

ABD ve PKK’nın, eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten parti ile Cumhurbaşkanı’nın bir şekilde halledilmesini istemesi, sanıldığı gibi onların aleyhine değil, lehine sonuç verir! Şu anda iktidarıyla muhalefetiyle bütün Türkiye, Erdoğan ve hükümetin geçmişteki bütün olumsuz icraatlarına rağmen, terörle mücadelede onlara destek oluyor. Çünkü bu mücadele, milletin ve devletin mücadelesidir. Şimdi ABD ve PKK’nın, Erdoğan ve AKP iktidarına karşı ortak tavır alıyor gibi görünmesi, halkın desteğini daha fazla artırmasına yarar!

Burada akla gelen soru şudur: Yoksa gerçekte istenen, AKP iktidarının terörle mücadeleye dayanarak devamı sağlanırken, sürpriz desteklerle, Türkiye’ye Yeni Anayasa’yı kabul ettirmek midir?

Türkiye, hastalığından dolayı ziyaret ettiğim babamın amcaoğlu Kemal Bulut’un söylediği gibi ayağını değil başını “ayı tuzağı”na kaptırmış durumda! (Bu vesileyle Umut Bulut’un babası Kemal Bulut ve bütün terör kurbanlarına Allah’tan rahmet diliyorum.)

Ayı, tuzaktan kurtulmak için uğraştıkça, ayağındaki yara daha fazla açılır ve kan kaybından hareketsiz kalır; avcı geldiğinde kıpırdayamaz hale gelir. Gerçi tuzağa yakalanmadan yem olarak konulan eti alıp giden akıllı ayılar da vardır..

Borsada da ayı tuzağı, yatırımcıyı yanıltmaya dönük geçici düşüş hareketine deniliyor!

Oyun içinde oyun var!

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.